Тернопільська міська рада продовжує напрошуватися на судовий позов

Ми з радістю їй це забезпечимо.

Як ми повідомляли раніше, у відповідь на запит Майдан Моніторингу з Тернопільської міської ради сповістили про розробку “положення” щодо процедури розгляду повідомлень про проведення мирних зібрань.

Оскільки органи місцевого самоврядування не мають жодного права на прийняття таких і подібних рішень, ми письмово запропонували тернопільським самоврядувальникам того не робити, попередивши їх, що “у разі затвердження такого акту ми будемо змушені домагатися його скасування юридичними заходами”.

Відповідь заступника міського голови “Файного міста” є такою:

Тернопіль-39-2012-2-1Тернопіль-39-2012-2-2

Як бачимо, якщо у відповіді на наш перший запит у Тернопільській раді “забули”, мабуть посоромившись, сказати нам, що керуються давно нечинним (внаслідок невідповідности Конституці) совковим “указом”, то тепер це вимовлено прямим текстом. З чим і вітаємо тернополян – обрана ними міська влада дотепер перебуває в СРСР.

Вміщене в останньому абзаці листа-відповіді п.О.Степанюка твердження є юридичним абсурдом – правовідносини, які можуть регулюватися лише на рівні закону, не “потребують регулювання на місцевому рівні” – таке “регулювання” у грунті речей є сваволею самоврядувальників та беззаконням.

Відтак, ІЦ “Майдан Моніторинг” звертається до всіх читачів сайту, насамперед – до тернополян з проханням: при отриманні інформації щодо прийняття Тернопільською міською радою чи її виконавчим комітетом нормативного акту з питань мирних зібрань – оперативно повіодмити про це нас (admin[at]maidan.org.ua чи monitor[at]maidan.org.ua). Ми обіцяємо невідкладно оскаржити таке рішення до суду.

***

діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Програми “Громадянське суспільство і належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”