В Харкові розпочалась виставка «Народна Війна».

Протягом 25 – 27 травня в Харкові буде представлена музейна експозиція «Народна війна. Про опір тоталітарній совєтській владі в передвоєнні часи». Ініціаторами заходу стала Київська міська організація Всеукраїнського товариства «Меморіал» імені В. Стуса та Громадський інститут громадської пам’яті. Виставка проходить за адресою вул. Полтавський Шлях, 44 (приміщення Свято-Дмитрівськогокатехитично-пастирського центру).

Перші гості мали можливість послухати лекцію Р. Круцика, а також взяти участь у дискусії, де обговорювалися питання щодо методів та шляхів народного спротиву владі совєтських емансипантів. Так, учасники зустрічі одностайно визнали факт надуманості громадянської війни на теренах України у 20-ті рр. ХХ століття. Р. Круцик розвінчав міф про неповноцінність повстанської боротьби у Східній Україні. У рамках виставки делегати висунули власне бачення причин Голодомору 1932 – 1933 рр. На їх думку, така політика совєтів стала радикальною спробою погамувати активований повстанський рух.

Учасниками заходу, крім національно свідомих харків’ян, стали члени ХОО ГПО «Українська справа», ВУТ «Просвіта», та «Молодіжного націоналістичного конгресу» та інші.

Усі охочі дізнатися правду про національно-визвольний рух українців у 1917 – 1933 рр. мають можливість відвідати виставку та придбати тематичну літературу.

Міщенко Наталя

Прес-служба ХОО ГПО «Українська справа»

Afisha

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair