Рівненського нардепа Сороку звинуватили в намірах нівелювати ЗНО та повернути вступні іспити

У Рівному розклеїли листівки, в яких викривається намір рівненського нардепа звести нанівець роль ЗНО.

1371504836-random939-18_06_13

«2013 рік може стати останнім роком вступу за ЗНО». Листівки з таким заголовком з’явилися 16 червня на стовпах центральної вулиці Рівного Соборної та поруч з корпусами Національного університету водного господарства та природокористування. Автор листівки – громадянський рух «Відсіч» – в листівках описує шкоду законопроекту «Про вищу освіту», в якому рівненський нардеп, президент «водного» університету Микола Сорока є співавтором.

Нагадуємо, рівненський нардеп-регіонал Микола Сорока хоче відновити вступні іспити у вузах та просуває законопроект, який опозиційні політики та експерти називають «корупційно-ректорським».

Міністерство освіти приховує, на яких підставах рівненському нардепу присвоїли звання професора

Листівка  «Відсічі» інформує про те, що співавтори законопроекту “Про вищу освіту” Микола Сорока, Сергій Ківалов та Григорій Калетнік хочуть нівелювати роль ЗНО, повернувши вступні іспити. Також цей законопроект передбачає можливість щороку зменшувати кількість бюджетних місць, підвищувати плату за контрактом, не містить гарантій отримання стипендій уіма успішними студентами, обмежує автономію ВНЗ, дозволяє відраховувати студента через порушення свавільно встановлених ректором правил.

Особливості науково-педагогічного стажу рівненського нардепа Миколи Сороки

У соціальних мережах ГР «Відсіч» поширив відео про подібну акцію у Вінниці. Там активісти інформували про діяльність сім´ї депутатів Калетників у парламенті:

 

Фото на паркані навпроти головного корпуса НУВГП у Рівному.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

– Листівки, які були розклеєні у Рівному, відразу ж того ж дня були зірвані невідомо ким, – розповідає активіст «Відсічі» Роман.

Очевидно, про листівки повідомили адміністарацію «водника», і після цього їх зірвали. 17 червня листівки були навпроти головного корпусу «водного» університету поблизу кафе «Cуренж» та на вулиці В´ячеслава Чорновола біля університету.

Фото на вул. В.Чорновола у Рівному.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фото, зроблені на зупинці біля корпуса «водника» (вулиця В´ячеслава Чорновола) 16 червня о 18.00 та 17 червня о 15.30.

1rL71_ZmyWA

Фото зроблене о 18.00 16 червня 2013 року

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фото зроблене о 15.30 17 червня 2013 року

Порівняльний аналіз діючого закону “Про вищу освіту” та законопроекту №1187, співавтором якого є народний депутат, обраний по окрузі №155 в Рівненській області, Микола Сорока. Аналіз проведений Центром дослідження суспільства

Джерело: http://www.4vlada.com/rivne/26565

Всі фото Віталія Примака

 

2 Comments

  1. Моє щире шанування громадській організації “Відсіч” мм. Рівного та Вінниці. Їх дії властиво саме є тими, які повинні охопити цілу Україну у захисті ЗНО. Ні для кого не є таємницею, що корупція у царині освіти посідає чільне місце головозапаморочливих доходів нечесних освітян, місцевого керівництва не поминаючи й самого Табачніка. Іншого пояснення протидії ЗНО цього мініСтра і його підлабузників з КоСяКа НЕМА.
    ЗНО суттєво перекриває грошовий зиск від вступників у ВУЗи. Очевидно, згодом щось надолужується від тих, що прийшли за кірочками дипломів і з тих, хто не має відваги повстати проти хабарника, але ОСНОВНИЙ КОСЯК НАЖИВИ ПРОПЛИВАЄ МИМО ЗАГРЕБУЩИХ РУК ПСЕВДОМІНІОСТРА і ЙОГО ПОСІПАК. А цього він не може проковтнути. У Міністерстві Освіти Табачнік прийшов не для роботи ( чи властиво його кинув під освітянський поїзд його ПАН з Банківської), а для того, щоб будь якими методами і засобами, не питаючи ціни ТІЛЬКИ ШКОДИТИ, ШКОДИТИ, ШКОДИТИ українській молоді здобути найцінніший скарб. “Каліцтво” хабарнуцтва починається із загальноосвітньої школи, але епогею досягає при вступі. ЗНО для Табачніка , Сороки, Калетників і т.д.( мабуть колись були калитники , що означає грошова торба, як не дивно) ЦЕ НАЙГІРША ПЕРПОНА ДЛЯ КАЗКОВОГО ЗБАГАЧЕННЯ. “ВІДСІЧ” дала їм належну відсіч!
    Ще раз дякую, ВАМ МОЛОДІ ПАТРІОТИ “ВІДСІЧІ”, ЩО СВО)ЄЮ ПИЛЬНІСТЮ СТРИМУЄТЕ НАВАЛУ НАВІГАЛСІВ І КОРУПЦІОНЕРІВ. Вірю, що прийде той день, коли ота прусаківська шантрапа буде витіснена на марґінес , тоді ПРИГАДАЙТЕ ЇМ УСІМ ЇХ ПРОТИПРАВНІ ДІЇ, але так, щоб десятому заказували такого не робити, як вони робили супроти української освіти, науки і майбутнього в цілому.

  2. ЩОБ ВСТУПИТИ НА ДЕРЖАВНЕ У НУВГП ТРЕБА ВНЕСТИ СПОНСОРСЬКУ ДОПОМОГУ ЗА РІК НАВЧАННЯ НА ТУ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ НА ЯКУ ВСТУПАЄШ. РОЗБЕРІТЬСЯ!!!

Comments are closed.