У Казахстані створюють народне ополчення для боротьби з…поліцією

До  Союзу мусульман Казахстану  та Мусульманського комітету з прав людини в Центральній Азії  звернулися жителі Алмати з пропозицією створити народне ополчення для боротьби зі…. свавіллям та злочинністю серед поліцейських.

Керівництво цих організацій закликало Президента країни Н. Назарбаєва дозволити створювати в казахстанських містах подібні формування. Мусульманські правозахисники запевняють, що антиполіцейські дружини не зажадають додаткового фінансування з бюджету та спеціального озброєння. Населення готове боротися з «бандитами у погонах» безкоштовно, використовуючи підручні засоби (палки, каміння, дворових собак, вогнегасники тощо).
Заявники зауважуюють, що  останнім часом люди все частіше стають свідками відвертого зрощування поліцейських з представниками кримінального світу. Присутність поліцейських суспільство сприймає не як захист від посягань, а як загрозу життю і здоров’ю законослухняних громадян.
На сьогоднішній день тільки в Бостандикскому районі м. Алмати понад 500 осіб виявили бажання записатися до лав народного ополчення для боротьби зі злочинцями в поліцейській формі. Серед добровольців студенти, робітники, бізнесмени, домогосподарки, журналісти, двірники…