30 липня – круглий стіл на тему «Як реформувати українську міліцію»

imagesУ вівторок, 30 липня 2013 року, о 10:00 в інформаційному агентстві Укрінформ (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться круглий стіл на тему «Як реформувати українську міліцію».

На ньому буде презентоване нове дослідження Центру політико-правових реформ «Статус поліції: міжнародні стандарти і зарубіжне законодавство», а також досвід шерифів села Стара Збур’ївка Херсонської області щодо налагодження взаємодії міліції та місцевої громади.

Які основні моделі організації поліції в різних країнах світу і яка найбільше підходить Україні? Як і коли українська влада планує змінювати систему органів внутрішніх справ? Діяльність міліції у маленьких громадах: як пройти шлях від Врадіївки до Збур’ївки?  Як впровадити європейські стандарти в діяльність міліції, зробити її діяльність міліції відкритою і підзвітною громадянам? Яка роль і значення громадянського суспільства у цьому процесі? Ці та інші питання обговорюватимуться в ході круглого столу.

Учасники:

– Ігор Коліушко, Микола Хавронюк, Олександр Банчук – експерти Центру політико-правових реформ;

– Роман Романов – директор програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження»;

–  Павло Петренко, Віктор Чумак – народні депутати України;

– Олександр Ярмиш – професор, доктор юридичних наук;

– Віктор Кривобородько – старший шериф с. Стара Збур’ївка Херсонської області;

– Віктор Маруняк – сільський голова с. Стара Збур’ївка Херсонської області.

До участі також запрошені представники МВС, Національного інституту стратегічних досліджень, Координаційного центру економічних реформ, експерти з неурядового сектору (Асоціації українських моніторів з дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, Харківського інституту соціальних досліджень), науковці.

Тривалість заходу – 3 години: 10:00-13:00.

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

Додаткова інформація за телефоном: (067)501-78-74.

Джерело