Біля київських вишів з’явились “меморіальні дошки” Ківалову, Сороці і Калетніку

В неділю поблизу найбільших столичних університетів з”явились “меморіальні дошки”, присвячені народним депутатам від Партії регіонів – Сергію Ківалову, Миколі Сороці та Григорію Калетніку.

Cайт “Вставай і дій” повідомляє, що ці дошки “було розміщено з метою увіковічнення в пам”яті якомога ширшого кола освітян, абітурієнтів та їх батьків авторів антиосвітнього законопроекту “Про вищу освіту” та ініціаторів повернення хабарницької системи вступних іспитів.”

“Дошки” є частиної кампанії на захист зовнішнього незалежного оцінювання, яку розпочав Громадянських рух “Відсіч” 3 червня.

“Нівеляцію цієї, чи не єдиної позитивно оціненої суспільством реформи, передбачає як законопроект Ківалова-Калетніка-Сороки, так і зареєстрований 18 травня законопроект батька і сина Калетніків – про внесення змін до чинного закону “Про вищу освіту”, який надає право вищим навчальним закладам проводити вступні іспити за власними вимогами. Це призведе до стрімкого зростання рівня корупції та хабарництва у вищих навчальних закладах України.”, – йдеться в повідомленні руху.

63892279 63892264 63930176 63930196 63894399 63892303 2013-07-14 11.16.00 2013-07-14 11.06.34 IMAG1133 IMAG1137 63998103 DSCN1435

Джерело: “Вставай і дій”

23 Comments

  1. Продажна “Відсіч” знов роздає свою мусорську агітацію. Шановні учасники цього руху, якби ви були студентами чи хоча б самі здали ЗНО, то зрозуміли б те, що ця стаття про те, що людям так подобається ЗНО є просто брехнею. Адже це тестування створює більше проблем та незручностей ніж “плюсів”. Я була свідком як перед приймальною комісією одна мама сказала, що через це ЗНО син змушений подавати документи на зовсім інший факультет, бо не вистачило бала з профільного предмету. Хоча у цього хлопця місяць назад батько помер і уявіть у якому він був психологічному стані, та щей в інше місто їхав, щоб здати тестування, проходив через металошукачі, міліція на вході, наглядачі в кімнатах, які навіть в туалет супроводжують. Це необхідно припинити і якнайшвидше!!!

  2. Ніякого хабарництва ці законопроекти не передбачають. Запровадження вступних іспитів дасть можливість перевірити рівень знань вступників, здобутих ними за роки навчання в школі. Все, що роблять представники громадянського руху ” Відсіч” – це провокаційні дії.

  3. Я за те, щоб забрали зовсім ЗНО, за те, щоб діти готувалися до іспитів, як ми раніше. Щоб наші майбутні спеціалісти логічно мислили, творчо мислили, а не зазубрювали вірні відповіді. ЗНО не показує рівень знань абітурієнтів. Вступні іспити це – не загроза, а перспектива, до якої слід повернутися.

  4. Ці акції протесту уже набридли! Чому ці активісти не запропонують свій законопроект, щоб було з чого вибирати! А то тільки циркові номери влаштовують по Україні. А конкретики ніякої – чого їм не подобається закопроект, який є досить нормальним, як альтернатива ЗНО, яке не подобається ні абітурієнтам, ні їхнім батькам, бо створює цілу купу проблем!

  5. Я вважаю, ці акції є проплачені тими людьми, яким вигідне ЗНО! А те, що ЗНО не є адикватним методом оцінювання знань, та й дійсно створює тільки зайві клопоти – їм байдуже!

    • Погоджуюсь!! Може хтось переживає, що втратить роботу??? ЧИ зменшеться фінансування до якого хтось уже присмоктався?? Але в той же час Законопроект Ківалова-Калетніка-Сороки не передбачає відміну ЗНО, а лише дає шанс тим, кому не пощастило вгадати на прохідний бар”єр можливість отримати вищу освіту!

  6. Ребята реально перегибают. Никто из них не скажет, как можно легко купить готовые тесты. А шпоры можно делать и пластиковые,или бумажные, никакие менты не найдут.
    Экзамены хоть немного будут фильтровать случайных абитуриентов.

    • Цирк від’їхав – клоуни залишились. Що? Дорослі тітки й дядьки надрукували нові плакатики, і молодикам із “Відсічі” надійшов новий транш? Ото знову поїдуть попід приймальні комісії стовпи й дошки оголошень засмічувати, грошики відробляти! А може їм нові костюми пошили,а то капелюшки зносилися у таксі, на яких роз’їжджають оті “бідні студенти”?

  7. Всякому нормальному человеку ясно, что тесты избавляют от коррупции, а возврат к экзаменам – возврат к коррупции. А те анонимы, которые тут ратуют за этот законопроект (об отмене тестов и возврате к экзаменам) – платные провокаторы Партии регионов и прогнившего коррупционного режима Януковича.

  8. Лично я за всупные экзамены, и я в свое время поступал благодаря знаниям а не деньгами, а сегодня для коррупции и ЗНО не проблема, сегодня готовые тесты можно купить перед самым ЗНО, и вы считаете что в ЗНО нету коррупции?

  9. Скільки можна часу тратити на це безглуздя, і ви ще говорите що це все безкоштовно, з власної ініціативи, ніколи не повіру. Вам не соромно задурювати людям голови? Я проти ЗНО, і завжди підтримую тих, хто хоче повернути вступні іспити

  10. Я проводив анкетування серед випускників щодо ЗНО. В лютому 50% учнів підтримували ЗНО. Після ЗНО, його підтримує лише 10%.

  11. Раз уж ваше ЗНО таке хороше, тоді порівняйте самі, що воно йде на спад, навіть по зарегістріруваних заявах, яких цього рок було 322 тисячі, на 6 тисяч менше ніж торік.

  12. Не досконала ЗНО, не справедливе, от на днях подавав абітурієнт документи і на профільний предмет в нього не вистачило 0.5 бала….і що тепер цілий рік сидіти дома через це??!!!

  13. Дарма ми сьогодні говоримо , що наша молодь ледачкувата.Дивлюсь за “відсічччю”- дуже навіть робочі, тільки шкода , що безпринципні.А лише купуються незадумуючись.

  14. Знаєте, краще б Ви так за безкоштовну освіту боролися! В Україні система оцінювання ЗНО не є досконалою, і чимало вишів зараз самотужки вводять додаткові вступні іспити( творчі конкурси), аби відібрати гідних.

  15. За кордоном взагалі на наші тести не звертають жодної уваги! Там, якщо хочеш на платне – вступаєш і так, без жодних тобі тестів. А що, власне, такого страшного у вступних іспитах? Моя дочка, позаминулого року здавала додатковий іспит при вступі, і їй це тільки допомогло. І я особисто жодної копійки у кишеню нікому не поклав. А ті, хто хочуть купити – куплять і ЗНО і все інше, тому, не з тим боретеся, молоді люди, не з тим..

  16. Головна проблема цьогорічних абітурієнтів не лише у тому, що крім проблем, які виникали при здачі сумнозвісного нам ЗНО, у них з”являються небажані знайомства з остогидлим вже всім і вся громадським рухом “Відсіч”, а й у безглуздій макулатурі, яка, дякуючи вищезгаданому рухові, забруднює голови, життя й врешті решт навколишнє середовище наших громадян!!!

  17. Взагалі дуже цікаві методи донесення інформації до абітурієнтів у “Відсічі”. Як на мене пуста макулатура, яка зовсім себе не виправдовує. Свою думку потрібно доносити і відстоювати не такими “дешевими” способами

  18. Бачу, студенти знайшли спосіб підзаробити на літні канікули!

  19. Цікаво, а хто фінансує усі ці акції, протести, роздавання листівок?!…в наш час студенти стали настільки меркантильними, що я нізащо не повірю, що це їх ініціатива

  20. Вважаю, що вступні іспити потрібні. Готуюся наступного року вступати до ВНЗ де без творчого іспиту аж ніяк. Адже щоб стати дійсно спеціалістом-профі необхідно мати хист до цієї справи. ЗНО таких якостей в абітурієнтів не може виявити

  21. Молодики із “Відсічі, дійсно, загралися. Вони жорстко провокують господарів території, на яку приходять відпрацьовувати свої гроші. А всі – живі люди. І терпець може урватися, коли балаган під твоєю домівкою триває півдня і чужинець не розуміє, коли ти розмовляєш з ним по-людськи. А інакше, як балаганом, це не назвеш: театралізовані вистави дівчаток на шкалт Femen із істериками, імітованими падіннями на землю без причини на відеокамеру, вереск, провокаційні фрази. Нехай це якось можна пояснити юнацьким максималізмом. Та чим думають “замовники”, які відправляють цих дівчаток та хлопчиків за гроші грати в дуже небезпечні ігри? Хто вони: ці дорослі дяді й тьоті? Чи своїх дітей не мають?

Comments are closed.