Чумак: На сьогодні в Україні немає Міністерства внутрішніх справ, а є лише міністерство міліції

В питанні реформування міліції в першу чергу потрібно позбавити права МВС приймати поліцейські рішення, адже воно має бути цивільним міністерством без жодних правоохоронних функцій. Таку думку висловив сказав Голова Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак під час ефіру на телеканалі «ZIK».

«На сьогоднішній день є чітка вимога суспільства провести повну переатестацію кадрів МВС, і критерії цієї процедури мають визначати самі українці. Окрім того, цю люстрацію повинні проводити не представники МВС, а громадянське суспільство та експертне середовище», – підкреслив у своєму виступі депутат.

Він поінформував, що в останній день роботи сесії ініціював листа до Міністра внутрішніх прав з вимогою переатестувати всі управління міліції, де були зафіксовані випадки порушення прав людини. Під цим листом підписалися 12 народних депутатів, членів його комітету, в тому числі і представників Партії регіонів, але відповіді на нього вони поки що не отримали.

«За останніми офіційними даними лише за минулий рік в Україні їх було виявлено більше 600 тисяч. Це і є та армія, яка сьогодні може змінити ситуацію в країні, але поки що вона пасивна. Сьогодні не можна виводити людей на майдани, адже поки що немає нормального рівня довіри між політиками та громадянами. Виводити людей на майдани потрібно тоді, коли є абсолютне розуміння наслідків такого кроку», – наголосив «ударівець».

 

прес-служба Віктора Чумака

1 Comment

Comments are closed.