Міністерство юстиції: “Інформація буде враховуватись”

Прочитавший щорічний Меморандум ІЦ “Майдан Моніторинг” щодо свободи мирних зібрань в Україні, Міністерство юстиції висловило вдячність і туманно (схоже, це такий стиль чиновників, див. подібне ТУТ) пообіцяло врахувати:

МЮ-39-мемо-відповідь

Слід зазначити, що один законопроект щодо свободи мирних зібрань в Україні вже зареєстровано у ВРУ. Чи потрібен ще один, відповідно до президентськкого указу, який не набрав чинности? Не факт.

Крім того, від Мін”юста ми очікуємо насамперед не висловлення вдячности, а нагоди самим висловити вдячність Мін’юсту за:

а) відкликання (скасування, визнання таким що втратив силу… – як завгодно) листа від 16.11.09 №1823-0-1-09-18, де стверджуються дурниці про нібито чинність в Україні  т.зв. “указу Президії ВР СРСР N 9306-XI від 28.07.88 “Про порядок організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в СРСР”,

б) вирішення проблеми з неподобством у вигляді відсутности в Україні офіційного переліку актів колишнього СРСР, яки вважаються чинними державою на підставі Постанови Верховної Ради України від 12 вересня 1991 року №1545-XII “Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР”.

Власне, і продовжуємо очікувати, про що і нагадаємо.

 

Олександр Северин