МАМА каже: «Їдь в Карпати!»

БЕЗПЕКОВА МОЛОДІЖНА НАМЕТОВА ШКОЛА “ШАЛЕНА МАМА”

спільний проект потужних всеукраїнських молодіжних організацій

та відомих правозахисних центрів

16-20 серпня 2013р.

 

mikЗапрошуємо активних студентів, членів молодіжних громадських організацій та рухів взяти участь в унікальній молодіжній наметовій школі “МАМА-2013”, підготовленій силами кількох потужних всеукраїнських молодіжних організацій та відомих правозахисних центрів. Захід відбудеться 16-20 серпня 2013 року в Прикарпатті (Івано-Франківська область).

Вперше ВМГО “Українська Асоціація Студентського Самоврядування”, ВМГО “Дебатна Академія”, Київський осередок ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив”, ВМГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”, а також Центр Громадянських Свобод, Центр інформації про права людини, Молодіжна правозахисна група-Харків, –

об’єднали свої зусилля для того, щоб упродовж п’яти днів Школи Ти зміг знайти відповіді на наступні питання:

1)             що мені робити, щоб бути ефективним: стратегії та тактики дій на захист суспільних інтересів – від Центру Громадянських Свобод;

2)             як захистити студентські права та що належить студенту – від ВМГО “Українська Асоціація Студентського Самоврядування”;

3)             молодіжні проекти: найкращі практики – від Київського осередку ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив”;

4)             як побудувати міцну команду: навички самоорганізації – від ВМГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”;

5)             і ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ спеціально для молоді за підтримки Міжнародного фонду із захисту правозахисників «Front Line Defenders» – Як захистити себе від негативних наслідків активної діяльності: правила особистої безпеки правозахисників та громадянських активістів.

Школа розрахована на активних молодих людей, які щось роблять у своєму ВНЗ, місті чи області. Основне тематичне спрямування школи – особиста безпека та збереження членів команди в подекуди непростих умовах роботи із “совковою” адміністрацією різного рівня.

 Реєстраційний внесок відсутній. Учасники самостійно покривають свої транспортні витрати (збираємось у Івано-Франківську).

   Для участі необхідно:

1) Заповнити електронну анкету (http://bit.ly/19szFBc) до 9 серпня 2013р.;

 

2) Не мати медичних протипоказань, що могли б зашкодити наметовим умовам життя;

3) Мати мінімальне обов’язкове особисте спорядження (наплічник, намет або місце в наметі друзів, спальний мішок, тощо);

 

4) Взяти з собою продукти харчування, перелік яких буде надісланий відібраним учасникам.

 

За додатковою інформацією звертайтесь за телефонами: 0504112042 Назарій, 0508187351 Ганна.

Довідково:

МАМА – це система колективної безпеки молоді від політичних переслідувань, створена за ініціативою молодіжних громадських організацій та рухів. Готовність до роботи у системі «МАМА» задекларували: ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування»; ВМГО «Дебатна Академія»; ХОГО «Молодіжна правозахисна група – Харків»; ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес»; ГО «Центр Громадянських Свобод», ГО “Центр інформації про права людини”.

МАМА захищає членів молодіжних громадських організацій, активістів молодіжних неформальних об’єднань, студентів від політичних переслідувань у правовий (притягнення до різної відповідальності) та неправовий (залякування, тиск, профілактичні бесіди) способи з боку представників державної влади, органів місцевого самоврядування, адміністрацій навчальних заходів, тощо, якщо ці переслідування викликані діями переслідуваної особи із захисту прав, свобод і законних інтересів.