Заява партнерства «За свободу мирних зібрань» щодо реєстрації альтернативного законопроекту «Про свободу мирних зібрань»

 Учасники партнерства «За свободу мирних зібрань» вітають реєстрацію альтернативного законопроекту. Цей крок свідчить, що в громадському середовищі формується консенсус щодо необхідності ухвалення закону, як важливого шляху забезпечення свободи зібрань.

Ми закликаємо авторів та прихильників обох законопроектів до відкритих дискусій та пошуку компромісів, які забезпечать найкращі умови для проведення мирних зібрань в Україні. Ми переконані, що захист права на мирні зібрання є спільним інтересом авторів обох законопроектів.

Ми також закликаємо дотримуватись принципів толерантності і взаємного непоборювання у публічних дискусіях щодо мирних зібрань, оскільки метою будь-якої дискусії є донесення та аргументування важливих позицій суспільству.

Ми сподіваємося, що один з законопроектів обов’язково буде прийнятий в першому читанні, а остаточний текст закону буде максимально враховуватиме позиції всіх сторін в інтересах свободи мирних зібрань.