Газета Дніпропетровської облради “Зоря” назвала українців “хохлами”

Це кричуще неподобство сталося у виданні «Зоря-город» № 33/22 (422/22) від 14 серпня 2013 р. На останній 16 сторінці в кросворді, який чомусь названо «естонським» (на яких, до речі, підставах? Хто пояснить, причому тут естонці? Нічогісінько естонського там немає! ), в питанні № 18 по вертикалі читаємо: «Столица хохлов». І нижче, під кросвордом у тексті, що догори дригом, під тим же вісімнадцятим номером відповідь – «Киев».

Не стерпівши завданої образи національним почуттям, зателефонував до приймальні редакції за номером 27-16-52 і зажадав вибачень. Як перед всіма українцями, так і переді мною персонально. Спочатку мені сказали, що це звичайна опечатка. Та яка ж це, до біса опечатка? Це ж не помилка в слові!

Потім мовили, що це недогледіла пенсіонерка, яка заміщала коректоршу, що пішла у відпустку. А ще патякали, що цей кросворд гумористичний. То, виходить, “Зоря” так жартуєте? Їй смішно? Українцям має бути веслело, коли їх називають “хохлами”? Ах ви ж …!

По цьому телефону я говорив (точніше, визнаю, горлав) з трьома особами, в тому числі і з головою спостережної ради друкованого видання Сергієм Чернявським.

Розлючений, я волав їм у слухавку, що проституюючи журналістську професію, вони деградували не лише морально, а й інтелектуально. З ума-розуму геть усі повиживали! Спаскудили газету до неможна своїми безкінечними вілкулами і удодами (Євген Удод – голова облради) на пару з ВікторФедоричемЯнуковичем і партією регіонів. В публікаціях “Зорі” – відродження вже навіть не брежнівщини, а сталінізму!

Не добираючи слів, назвав їх, манкуртів, по всякому. Бо таки заслужили, трясця їм, безбатченкам! За образу національної честі і гідності УКРАЇНЦІВ! Та ще й напередодні свята Незалежності! Це ж треба!

Та за таке головредактора офіційного органа обласної ради – негайно у відставку як і всю редколегію включно з головою спостережної ради! Із занесенням суворої догани у трудові книжки!
Закликаю всіх національно-свідомих українців висловити своє обурення за вказаним номером телефону. Код Дніпропетровська – 0562

Олексій Мазур,
Дніпропетровськ

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair