“Батьківщина” запропонувала зробити іменними шоломи “Беркута”

Dt.ua

68684У Верховній Раді пропонують зобов’язати всіх представників правоохоронних органів носити особисті розпізнавальні знаки, прикріплені на спецодязі на видному місці. Відповідний проект закону про внесення доповнень у закон України “Про міліцію” (щодо запровадження маркувань, що ідентифікують особу ) № 3110 сьогодні зареєстрував у парламенті депутат від фракції “Батьківщина” Олександр Бригинець.

Як пояснює політик, часто правоохоронці під час виконання своїх обов’язків не пред’являють  документи працівника міліції, чим порушуюють вимоги закону України “Про міліцію” і принцип гласності роботи МВС.

“Законопроектом пропонується запровадити спеціальне, видну ззовні, маркування на шоломах і на спинах спецодягу працівників міліції, які б чітко ідентифікували особу міліціонера. Відповідні зміни усунуть постійну протиправну практику анонімного застосування підрозділів міліції… і відновлять принцип гласності роботи міліції, закріплений, зокрема, у ст. 3 закону України “Про міліцію”, – цитує Бригинця його прес-служба.

“Міліціонер має право на шолом, але суспільство має право знати ім’я міліціонера, який здійснює той чи інший вчинок”, – переконаний парламентарій.

Як відомо, представники міліції, зокрема спецпідрозділу “Беркут”, який регулярно залучають для охорони порядку на мітингах, часто беруть участь у бійках з прихильниками опозиції. Одна з останніх бійок сталася у Київраді 19 серпня під час проведення позачергової сесії, проти якої протестувала опозиція. Депутатам довелося входити в будинок, вибивши вікно.