Очевидне-неймовірне. “По-одному не збиратися!”

Столична міліція вважає, що “збиратися” може і 1 (одна) людина.

Ми (ІЦ “Майдан Моніторинг“) спитали в ГУ МВС у м.Києві, чи відповідає дійсности інформація (наприклад – http://novosti-n.mk.ua/news/read/55341.html) про затримання 11.07.13 співробітниками міліції у Печерському районі м.Києва біля будівлі Генеральної прокуратури України громадянина Анатолія Ільченка, який індивідуально перебував там з інформаційним засобом (плакатом)?Якщо так, то якими були правові підстави таких дій співробітників міліції?

Відповідь – з розряду “не вір своїм очам”. Міліція затримала  та “опротоколила” одну особу за індивідуальні дії на підставі судового рішення про заборону зібрань!

Що у цьому і подібних судових рішеннях, які щось забороняють необмеженому колу осіб (а не конкретним відповідачам у справі) правосуддя і права, на наше переконання – нуль цілих нуль десятих, то інша розмова. Але впевненість міліціянтів у тому, що поведінка однієї людини може бути мирним зібранням – це, скажемо так, концептуально. Це – від душі.

ГУМВСк-од.протест-відповідь

Про інші аспекти вітчизняного хаосу з правовим регулюванням питань свободи мирних зібрань і правозастосовчої практики – ТУТ. Щорічний Меморандум Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” щодо свободи мирних зібрань у 2012-му році – ТУТ.

1 Comment

  1. блазнi та неуки при владi

Comments are closed.