Скоро – 20-й Міжнародний книжковий “Форум видавців у Львові”

1170950_649347955082846_789598668_n20-й Міжнародний книжковий “Форум видавців у Львові” – такою є повна назва найбільшої в Україні книжкової події. 9-15 вересня 2013 р. Львів вдвадцяте перетвориться на книжкову столицю України.

Ми хочемо, щоб поціновувачів хорошої літератури ставало ще більше по всій Україні. Прагнемо популяризації української книги як на Заході, так і на Сході країни. Нам недостатньо вікна в Європу, ми відчиняємо туди двері, щоб український автор міг цивілізовано увійти і представитись публіці з усього світу. Щороку Форум видавців відвідує все більше і більше людей. Серед них студенти, молоді науковці, інтелектуали, освітяни, митці, журналісти, бізнесмени. У цьому році ми очікуємо не менш, ніж 50 000 відвідувачів. Ще 5 млн. українців з нами віртуально – слідкують за нашими новинами по всій Україні і закордоном.

Вперше на Форумі з’явиться країна – почесний гість – Польща. Польську делегацію очолює Почесний гість 20. Форуму видавців – всесвітньо визнаний філософ Зигмунт Бауман. Наші спеціальні польські гості: Данута Валенса, Януш-Леон Вишневський, Рішард Криницький, Адам Міхнік, Кшиштоф Зануссі, Павел Коваль, Йоанна Батор, Сильвія Хутник

Країни-учасники фестивалю: Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Великобританія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Каталонія, Нова Зеландія.

Отже, 20. Форум видавців у Львові це:

Урочиста академія з нагоди 20-річчя «Форуму видавців у Львові», на яку ми запрошуємо письменників, журналістів, культурних, освітніх, політичних діячів, наших шановних партнерів – всіх, хто допомагав і допомагає нам протягом цих 20-ти років.

Урочиста академія відбудеться 11 вересня у Львівській обласній філармонії.

Книжковий ярмарок

“Найбільший у світі ярмарок Української книги”, “найщільніша концентрація книг на квадратний метр”, “книжки за видавничими цінами” – Ви мали бачити або чути ці слогани. Понад 250 видавництв, відомі письменники на відстані витягнутої руки, приємно збуджені натовпи книгоманів, смачний запах свіжонадрукованих книжок, шурхіт сторінок і знижки, знижки, знижки!

Спеціальна пропозиція від 20 видавців на цьогорічному ярмарку: знижка 20 грн. на бестселер видавництва.

На ярмарку Ви зможете зустрітись з Джеремі Стронгом, Данутою Валенсою, Юрком Іздриком, Тарасом і Мар’яною Прохаськами, Євгеном Сверстюком та іншими.

Ярмарок триватиме впродовж 12-15 вересня у Палаці мистецтв.

8. Львівський міжнародний літературний фестиваль – один з найбільших і найвідоміших у Центральній та Східній Європі. Налічує понад 250 подій. Заходи відбуватимуться 9-15 вересня. Фокусна тема фестивалю – «Жінка у світі, що змінюється».

Літературний фестиваль об’єднує багато цікавих проектів, наймасштабніші з яких:

Спеціальна польська програма (9-15 вересня), яка налічує 50 заходів. Найцікавіше: публічна лекція Зигмунта Баумана, дискусії з Адамом Міхником, Маріушем Щигелом, Йоаною Батор, Сильвією Хутнік, презентація книжки Данути Валенси «Мрії і таємниці».

Жіноча програма – до 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської (12-15 вересня). У центральній дискусії програми – «Історії жінок і жінки в історії» – візьмуть участь письменниці Йоанна Батор, Сильвія Хутнік, Наталка Сняданко, Віра Агеєва.

Фестиваль “КОНТЕКСТ-2” за підтримки Програми і³ «Ідея – Імпульс – Інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» (11-15 вересня) – серія воркшопів, майстер-класів і лекцій з літературної критики і книжкової журналістики для 20-ти заздалегідь відібраних молодих журналістів. Проводити воркшопи будуть відомі літературні критики з Польщі, Франції, Німеччини, Великобританії, Швейцарії і Вірменії.

Фестиваль ТРАНСЛІТ (12-15 вересня) – перекладацькі дискусії і майстер-класи від провідних перекладачів світу.

Ніч поезії та музики нон-стоп (початок: 14 вересня о 22.00, ТЮГ) – поетичні читання за участі поетів Томаса Ружицького, Ліни Екдаль, Клауса Анкерсена, Євгеніуша Ткачишина-Дицького, Енріка Казасеса та інших. Також виступлять польські музичні гурти «Pablo Pavo», Яна Бедермана, DRUMТИАТРУ і ZAPASKA.

Поетичний потяг Київ – Чернівці – Львів спільно з MERIDIAN CZERNOWITZ (9-15 вересня). 9 вересня з Чернівців до Львова вирушає потяг № 136 з письменниками. Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Андрій Любка, Юрій Іздрик, Ришард Криницький, Олена Фанайлова та інші поети з 16 країн світу о 15.51 зберуться в одному вагоні і читатимуть твори для всіх охочих пасажирів. З 10 по 15 вересня учасники поетичного потягу проводитимуть презентації, дискусії, поетичні читання та автограф-сесії на 20. Форумі видавців у Львові.

Молода Республіка Поетів – конкурс-фестиваль поезії молодих авторів. 10 призерів прочитають свої твори на гала-концерті фестивалю 14 вересня. Тоді ж відбудеться презентація поетичної збірки переможиці минулорічного конкурсу Наталії Єрьоменко.

Урочиста церемонія вручення книжкової Премії «Найкраща книга 20. Форуму видавців», яка відбудеться 12 вересня у Львівській обласній філармонії. На почесну премію в цьому році претендують майже 80 видавництв

У музичному LINE-UP фестивалю: Aga Zaryan, Pablopavo & Ludziki, Anya Umka, Вероника Долина, Longital, Колектив “Двісті Boys”, DRUMТИАТР, Zapaska, Гич Оркестр, Юрій Ігорович Андрухович і дует “ВЕРВОЛЬФ СУТРА”, Брати Капранови

Видавничий бізнес-форум – серія дискусій і обговорень, присвячених новітнім бізнес-тенденціям в індустрії світового книговидавництва. Спеціальний гість – Едвард Навотка, засновник і редактор популярного сайту «Publishing Perspectives».

Дата проведення: 13-14 вересня 2013 року.

Заходи з популяризації читання у Львівській області, а саме: поетичні читання у м. Дрогобич за участі Наталі Хендл, Ліни Екдаль та інших. Проводитимуться 12 вересня.

Дискусія про рак – обговорення книги Сіддгартхи Мукерджі «Імператор усіх хвороб». У дискусії візьмуть участь письменниця Марія Матіос, журналістка і культурна діячка Катерина Гордєєва, доктор психологічних наук Наталія Шевченко та інші. Модерувати дискусію буде Ольга Герасим’юк.

Дата проведення: 14 вересня 2013 р.

Подія у Фейсбуці – ТУТ