За бездіяльність Мінрегіон відповість у суді

3836907034 вересня 2013 року окружний адміністративний суд м. Київ розгляне судовий позов проти Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Позивачем виступає Східноукраїнський центр громадських ініціатив.

Центр вимагає визнати протиправною бездіяльність Міністерства щодо незавершення процедури громадської експертизи, яку з жовтня 2011 по липень 2012 років проводила громадська організація.

У ході експертизи Східноукраїнський центр громадських ініціатив вивчав діяльність Мінрегіону у сфері формування Переліку відомостей, що становлять службову інформацію. 

За результатами дослідження громадські активісти підготували експертні пропозиції та надіслали їх до Міністерства. Проте центральний орган виконавчої влади на них не відреагував.

«Протягом двох років в режимі активного діалогу ми намагалися вирішити питання щодо врахування Міністерством експертних пропозицій. На жаль, справа досі не зрушила з місця. Ми змушені були  звернутися до суду», – пояснює позицію Центру юрист громадської організації Вадим Сабінін.

 «За результатами проведення цієї громадської експертизи два віце-прем’єр міністри видали чотири доручення, Міноборони зняло гриф «ДСК» із великомасштабних карт, Секретаріат Кабміну надіслав у Мінрегіон лист про необхідність завершення громадської експертизи. Лише в Міністерстві, якому були спрямовані експертні пропозиції, не поспішають із їх розглядом та врахуванням.  Сподіваємось незабаром суд поставить жирну крапку у історії з бездіяльністю Міністерства», – коментує судовий позов організації Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

 

Контакти:

Бондар Аліна

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

http://totalaction.org.ua/

http://www.facebook.com/totalaction.org.ua

 

e-mail: bondar.alina21[at]gmail.com

 

Громадська експертиза була проведена завдяки фінансовій підтримці програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції», що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив.