Для справжніх друзів кордонів немає!

 Вперше в історії іноземна дипломатично-консульська установа в Україні відкриється для мистецької акції вночі

 

Такого в історії України і Польщі ще не було!

Вперше іноземна дипломатично-консульська установа в Україні відкриється не для дипломатичних справ, а для сучасного мистецтва.

 

Preview01Ця безпрецедентна  подія станеться у Львові.У ніч з 15 на 16 вересня 2013 року тут відбудеться вечір сучасного польського театрального мистецтва.

 У рамках ІІ Українсько-Польського «Фестивалю Партнерства» та проекту презентації сучасного польського мистецтва в Україні «ArtNastup» у приміщенні Генерального консульства РП у Львові відбудеться спецпроект «Zdarzenia – Improwizacja» у виконанні театрів Pracownia Fizyczna і SzaZa із міста Лодзь.

 Вперше мешканці Львова можуть за кілька хвилин перейтись своїм містом і подивитися виставу на території іншої країни.

 Такої акції ще не робило жодне посольство світу після теракту 11 вересня 2001 року!

 Єдиний раз іноземна дипломатично-консульська установа послаблює приписи щодо входу на свою територію і відкриває двері для мистецької акції. Зазвичай посольства не виходять за рамки суто дипломатичної діяльності: видачі віз, правового захисту та підтримки громадян своїх країн, складання договорів, дипломатичного листування…

 Це перша смілива ініціатива такого роду, яку влаштовує Генеральне Консульство Республіки Польща  у Львові задля культурного обміну, зближення та розвитку добросусідства наших народів. Ця акція може стати прикладом для посольств інших країн, адже мистецтво не має кордонів. 

 Кожен громадянин України може надіслати дані свого закордонного чи внутрішнього паспорта (номер,  ім’я та прізвище) щоб зареєструватися. Із списку зареєстрованих, посольство вибере пів сотні осіб, яким надасть запрошення на цю унікальну подію.

 

Реєстрація триватиме до 12 вересня 2013 р.(18:00) за електронною адресою alina.sawicka@mzs.gow.pl

Кількість запрошень обмежена!

 

Після переходу паспортного контролю, перший раз мешканці України у яких нема дипломатичних статусів зможуть потрапити у робочі приміщення консульства та у присутності консулів і почесних гостей споглядати виступи театрів сучасної пластики. При собі потрібно буде мати тільки посвідчення особи.

                                    На акцію запрошені публічні особи та діячі культури Польщі та України, партнери консульства і представники влади.

Проект контактної імпровізації спеціально для цієї нагоди театри сучасної пластики Pracownia Fizyczna і SzaZa під керівництвом Яцека Овчарека.  До проекту пан Яцек запросив п’ятьох танцюристів: Олю Сьцібор, Агнешку Мучинь, Давіда Льоренца, Кшиштофа Сколімовського і Павла Ґралю.  Музику написали Павел Шамбурський та Патрик Закроцький.

 Час: 15 вересня, 22:00

Місце: Генеральне консульство РП у Львові, вул. Івана Франка, 108

Вхід за реєстрацією.

 

Довідка:

 

контактна імпровізація – це спонтанний і креативний танець, позбавлений передбачуваності та тривіальних рухових схем. Його форми створюються без попереднього планування. Ідеологом є американський танцюрист і хореограф Стів Пекстон.

 

Коментарі:

 

Ярослав Дрозд, Генеральний консул Республіки Польща у Львові:

«Нам дуже залежить, щоби продемонструвати, що наша установа це не лишень візові питання, подання документів, розмови через віконця тощо. Ми також реалізуємо великі культурні проекти, ми підтримуємо польсько-українську культурну співпрацю, одним словом ми стараємося бути максимально відкриті для людей».

 

Яцек Овчарек, керівник проекту «Zdarzenia – Improwizacja»:

«Проект, який ми розпочали з танцюристами, стосується контактної імпровізації як методу роботи з тілом. Теоретичні проблеми, на які я наштовхуюсь, виникають із того, що а імпровізація, відкидаючи не лишень хореографію, але й попередження, демонструє контакт, який позбавлений просторового контексту. Імпровізувати – завжди наражатись на несподіване».

 Для справжніх друзів кордонів немає!

  Організатори проекту: Генеральне консульство РП у Львові, Warsztaty Kultury (Centrum Kultury w Lublinie) та Мистецьке об’єднання «ДЗИҐА»;

 Проект відбувається за підтримки Міністра культури і національної спадщини Польщі.

 Організатори фестивалю:Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада;

 

Сприяння:  Польський Інститут у Києві

 Preview02