“Не допустити вбивства благодійності!”

banner_slider_podpis35 вересня 2013 року з 11:00 до 12:00 відбудеться прес-конференція, присвячена Міжнародному дню благодійності, проголошеному Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 2012 року та ситуації щодо розвитку благодійності в Україні.

Під час прес-конференції відбудеться презентація поточної ситуації щодо розвитку благодійництва в Україні, а також аналіз потенційних наслідків запровадження змін до Закону «Про благодійну діяльність та благодійні організації», запропонованих Кабінетом Міністрів України влітку цього року.
Крім того, учасники прес-конференції оприлюднять відкритий лист – заклик не включати до Порядку денного Верховної Ради законопроекту Кабінету Міністрів України №3100 про обов’язкове нотаріальне посвідчення договорів про благодійну пожертву коштів на суму від 850 грн.

Призначення Генеральною Асамблеєю ООН 5 вересня, у річницю смерті Матері Терези, Міжнародного дня благодійності засвідчує про визнання на глобальному рівні особливої ролі благодійників та благодійних інституцій у вирішенні гуманітарних криз, складних соціальних питань і пом’якшенні людських страждань.

У той же час українська влада замість того, щоб сприяти розвитку благодійності в Україні, намагається запровадити в українське законодавство норми, які суттєво вплинуть на зменшення кількості пожертв від фізичних осіб та бізнес-компаній для підтримки людей, що опинилися у складних життєвих обставинах, дискримінують діяльність благодійних неприбуткових інституцій, обмежують інтернет та банківські благодійні пожертви, унеможливлюють міжнародні благодійні пожертви, сприяють розвитку корупції та тінізації благодійного сектору.

У прес-конференції візьмуть участь:

– Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників
– Ольга Кудіненко, засновниця Інтернет проекту «Таблеточки»
– Максим Лациба, Керівник Програми розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень
– Даша Малахова, директор благодійного фонду телеканалу «Інтер» «Інтер -дітям»
– Христина Калюжна, важкохвора дівчинка (10р) та її мама Олена Калюжна

Місце проведення прес-конференції: Укрінформ, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, 01001.
Акредитація за телефоном: 066 767 63 51, 044 425 92 94. Контакт для преси: Дар’я Непочатова, керівник програм Українського форуму благодійників, dasha.nepochatova[at]ufb.org.ua

Подія у Фейсбуці – ТУТ