Офіціоз: МВС зацікавлене у безпечній роботі журналістів

s1“МВС відкрите до співпраці з журналістами і зацікавлене у їх безперешкодній роботі”.

Про це заявив начальник Управління зв’язків з громадськістю /УЗГ/ МВС України Сергій Бурлаков у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

“Для Міністерства внутрішніх справ надзвичайно важливо, щоб громадяни були добре поінформовані про діяльність міліції. Відтак ми зацікавлені у тому, щоб журналісти безперешкодно виконували свою роботу”, – сказав Бурлаков.

Він зазначив, що у МВС діє наказ, який зобов’язує міліцейських керівників всіляко сприяти ЗМІ, а також оперативно реагувати на події за участю журналістів і негайно доповідати про це міністрові.

“Усі злочини, де потерпілими є працівники ЗМІ, знаходяться на контролі Головного слідчого управління, про хід їх розслідування щомісяця надається інформація Президентові України”, – поінформував речник.

Він додав, що правоохоронці завжди “роблять відповідні висновки” з надзвичайних подій, які трапляються з журналістами.

Зокрема, після подій 18 травня працівникам ЗМІ, які висвітлюють масові заходи, роздають яскраві жилети з написом “преса”. Крім того, за дорученням міністра внутрішніх справ у рамках проекту “Відкрита розмова” розроблено пам’ятку взаємодії міліціонерів з журналістами.