Офіціоз: У Києві засудили охоронця музею, котрий обікрав власне місце роботи 28 разів

turmaСолом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишньому охоронцю одного із приватних музеїв столиці, котрий за півроку таємно виніс  з місця роботи предметів антикваріату на суму близько 100 тис. грн.

Обставини справи:

Встановлено, що вперше 41-річний охоронець обікрав музей ще у листопаді 2012 року. Однак, через велику кількість експонатів власники культурного закладу не одразу виявили зникнення цінностей. Крім того, у цей час музей проводив виставки в різних містах України, тому частина колекції знаходилася за межами столиці. Зникнення антикваріату помітили лише у квітні 2013 року, коли перед черговою виставкою працівники музею провели інвентаризацію.

Як виявилось, упродовж півроку охоронець виніс із музею цінностей на суму близько 100 тис грн. Серед вкрадених експонатів були золоті, срібні та мідні старовинні монети, медалі, ордени, хрести, посадові знаки та інші предмети.

У ході досудового розслідування чоловік зізнався у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, 2 ст. 185 КК України «Крадіжка», та добровільно повернув власникам музею частину вкраденого, решту предметів правоохоронці вилучили у перекупщика антикваріату.  Як результат: потерпіла сторона погодилася на укладання угоди про примирення з підозрюваним.

Солом’янський районний суд Києва затвердив укладену угоду та визнав винним чоловіка за статтею обвинувачення, призначивши йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

 

Прес-служба прокуратури Солом’янського району міста Києва