Прес-анонс: екологічний круглий стіл до Дня Бога Творця

logotyp

13 вересня 2013 року в Києві відбудеться круглий стіл «Значення християнської віри для формування екологічної культури та відповідальності». Організатор – Бюро УГКЦ з питань екології.

Початок: об 10.00

Місце проведення: Вознесенський узвіз, 7 (конференц-зал монастиря Святого Василія Великого – район Львівської площі, м. Київ).

Захід присвячений відзначенню 1025 років Хрещення Русі-України, Року Віри та екуменічно-екологічного Дня Бога Творця (1/14 вересня), який християни по всьому світі святкують як день молитви та відповідальності за Боже створіння – природу.

Мета: розвиток діалогу між християнськими Церквами, державними природоохоронними установами і громадськими організаціями для підвищення екологічної культури населення та збереження природної спадщини України.

Питання для обговорення:

  • значення християнської віри і способу життя для збереження природи;
  • збереження природної спадщини України – вимога спільної відповідальності християнських Церков та державних інституцій;
  • роль релігійних конфесій у підвищенні екологічної культури населення;
  • досвід діяльності Церков у сфері екологічної освіти та збереження природи;
  • роль душпастирів і богословської освіти для еколого-просвітницької діяльності серед різних верств населення різних вікових категорій;
  • досвід співпраці релігійних і природоохоронних організацій;
  • перспективи спільних церковних та державних освітньо-виховних ініціатив і практичних проектів природоохоронного спрямування.

До участі у круглому столі запрошуються представники християнських Церков, державних установ, закладів освіти, наукових установ, закладів культури, громадських організацій природоохоронного спрямування, засобів масової інформації.

Реєстрація для участі обов’язкова! В заявці вказати необхідно вказати ім’я, прізвище, організацію, яку представляєте та контактні дані і вислати їх на електронну адресу:  ekoburougcc@ukr.net або звернутись за телефоном 097 983 16 80.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології