Презентція дорослої поетичної серії “Видавництва Старого Лева”

1266380_572695732789927_285633312_o

У четвер, 12 вересня, о 15.00 у Театрі ім. Леся Курбаса в рамках ювілейного Форуму видавців у Львові відбудеться презентація дорослої поетичної серії «Видавництва Старого Лева».

У травні цього року у світ вийшла збірка «Ю» Юрка Іздрика. А спеціально до Форуму видавців Старий Лев зробив подарунок усім поетолюбам і видав «П’ятикнижжя» Грицька Чубая, «Чаргород» Богдана Ігоря Антонича та «Пору плодів і квітів» Мар’яни Савки. І це лише початок. Далі буде…

«Серія «дорослої» поезії від Старого Лева – це не просто збірки віршів, а справжні книжки-проекти, у яких поезія найвищого ґатунку поєднується із цікавим художнім оформленням, – розповідає поетеса, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. – Так, «П’ятикнижжя» Грицька Чубая, в оформленні якого творча майстерня «Аґрафка» використала створені спеціально для цієї збірки роботи художника Романа Романишина, – унікальний і високомистецький проект. Передмову до «П’ятикнижжя» написав Костянтин Москалець, післямову – Олег Лишега. А «Чаргород» Богдана-Ігоря Антонича, який презентуємо, – це своєрідна інтерпретація художником Олегом Рибчинським віршів геніального поета».


Під час презентації авторка мистецького проекту «Грицько Чубай. П’ятикнижжя» Соломія Чубай розповість про збірку свого батька й про ті унікальні матеріали, які були використані для її оформлення, а також про свого батька, його поезію і життя. Олена Галета представить збірку Богдана Ігоря Антонича «Чаргород», під обкладинкою якої на читача чекає багато несподіванок та нетривіальних інтерпретацій творчості Антонича.

Мар’яна Савка розповість про власну книгу зібраного «Пору плодів і квітів», а також привідкриє завісу таємничості – на чию ще поезію варто чекати у цій серії.

Про задум дорослої поетичної серії, її родзинки та специфіку – на презентації. Приходьте, чекаємо! 12 вересня, четвер, 15:00, Театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3).

Вхід вільний.

Подія у Фейсбуці – ТУТ