У Києві завершилася міжнародна конференція Омбудсманів країн Східного партнерства

TAB_4491Конференція стала підсумковою зустріччю в рамках реалізації програми «Співробітництво Омбудсманів країн Східного партнерства», що є спільною ініціативою Захисника прав людини Республіки Польща та Захисника прав Французької Республіки, підтриманою Європейською комісією. У програмі співробітництва взяли участь Омбудсмани з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, України, а також Польщі і Франції та представники інститутів громадянського суспільства з України та Білорусі.

Омбудсмани та представники Офісів Омбудсманів обговорили питання дотримання основних політичних прав у своїх країнах, повноважень правоохоронних органів у контексті громадянських прав, гарантованих Конституцією та законодавчими актами, а також обмінялися думками у сфері реалізації прав людей з обмеженими можливостями.

 

Активну участь в обговоренні питань порядку денного конференції взяли представники громадських організацій та правозахисної спільноти.

 

Учасники конференції дали високу оцінку організації її проведення, а також наголосили на важливості ролі проведених зустрічей щодо поліпшення діяльності інституцій Омбудсманів країн Східного партнерства у контексті участі в розбудові демократичних держав, у яких буде беззастережно забезпечено повагу до прав і свобод громадян.

 

З повними текстами презентацій учасників міжнародної конференції «Співробітництво між Омбудсманами країн Східного партнерства» можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Уповноваженого у розділі «Доступ до публічної інформації».

  Джерело