Електронне врядування в Україні: міжнародний конгрес і конференція

29-30 жовтня в Києві відбудуться два заходи, присвячені розвитку електронного врядування в Україні.

5410629 жовтня о 10:00 у Національному центрі ділового та культурного співробітництва “Український дім” (вул. Хрещатик, 2) відбудеться міжнародний науковий конгрес “Інформаційне суспільство в Україні”. Організатори – Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, Координаційний центр з упровадження економічних реформ, Український союз промисловців і підприємців, Рада з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій України, Асоціація “Інформаційні Технології України”, Інтернет Асоціація України, Асоціація підприємств інформаційних технологій України, Асоціація органів місцевого самоврядування “Міста електронного врядування України”, Національний центр електронного врядування, Всеукраїнська асоціація “Інформаційна безпека та інформаційні технології”, ГО “ІТ Альянс”, міжнародна неурядова організація “European Media Platform”, Фонд Східна Європа, проект “Бібліоміст” і програма “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

З 12:00 до 13:00 відбуватиметься нагородження переможців Національного конкурсу впроваджених проектів у сфері електронного врядування. Метою конкурсу було виявити та поширити найкращі практики органів місцевого самоврядування й виконавчої влади з упровадження інформаційних технологій, спрямованих на підвищення ефективності управління територіальної громадою, збільшення кількості електронних сервісів для громадян і підприємців, розвиток електронної демократії.

30 жовтня о 10:00 у готелі “Либідь” (пл. Перемоги, 1) відбудеться конференція “Практики впровадження електронного врядування на регіональному рівні”. Захід проводить Асоціація “Міста електронного врядування України” за підтримки програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

У заході візьмуть участь понад 100 фахівців з електронного врядування –представників громадських організацій та органів влади. Вони обміняються досвідом та обговорять перспективи та пріоритетні напрями використання електронних інструментів управління, електронної демократії та електронних сервісів.

Представники міжнародних донорських організацій розкажуть про перспективи співпраці з українськими громадськими організаціями й органами місцевого самоврядування у сфері електронного врядування.

З програмами заходів можна ознайомитися на сайті конгресу (http://congress.ogp.gov.ua/) та на сторінці Асоціації “Міста електронного врядування України” в мережі “Facebook” (https://www.facebook.com/bordyugova).

Контакти:
Асоціація органів місцевого самоврядування
“Міста електронного врядування України”
Валентина Дарнопих
(04579) 3 01 71
darnvalentina@yandex.ru