Кілька сотень запоріжців біля стін мерії вимагають відставки керівників міста та області

Кілька сотень жителів Запоріжжя, серед яких представники опозиційних партій і організацій, підприємці, з ранку пікетують будівлю мерії, де триває сесія міськради.

Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна“, присутні вимагають відставки міського голови Олександра Сіна та голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, протестувальники приготували їм “тюремний набір” із сухарями, шкарпетками і цигарками.

Люди тримають в руках гасла “Сін – геть!”.

Мітингувальники розповідають про своє задоволення арештом запорізького бізнесмена Євгена Анісімова, ” який близько трьох років вимагав у тисяч місцевих підприємців відсотки від прибутку за можливість ведення бізнесу в місті, а також руйнував і відбирав їх бізнес”. Водночас люди вимагають відставки і порушення кримінальних справ проти мера О.Сіна і глави ОДА О.Пеклушенка, які публічно називали Є.Анісімова своїм другом, і , можливо, перебували з ним у злочинному зв’язку щодо злочинів у Запоріжжі.

“Зв’язка влади і злочинності називається мафією. Ми просимо президента України розібратися в цьому беззаконні, що коїться в Запоріжжі”, – заявив колишній прокурор Запоріжжя Олександр Шацький.

“Немає нічого таємного, що не стало б явним. Ми вимагаємо від О.Сіна піти у відставку” , – звернулася на сороковий сесії міськради депутат фракції “Батьківщина” Ірина Костенко.

Як відповів їй О.Сін, він готовий розглянути звернення депутатів після того, як їх звернення будуть розглянуті усіма фракціям міськради.

“Я розгляну ці звернення і тоді прийму рішення” , – заявив він.

Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, сесія міськради триває, депутати від Партії регіонів заявляють, що обвинувачення на адресу О.Сіна не відповідають дійсності. Регіонали просять запоріжців утриматися від емоцій, щоб не дестабілізувати обстановку в місті.