Мер Кременчука Олег Бабаєв знову хамив журналістам

Хамські висловлювання та “виклик на килим” отримали у п’ятницю, 11 жовтня, журналісти трьох найбільших ЗМІ Кременчука, прийшовши висвітлювати традиційну апаратну нараду у міськвиконкомі.

“Не кидайте лайно!” – звернуся до головного редактора газети “Програма Плюс” мер Кременчука Олег Бабаєв. Невдоволений градоначальник і журналістами “Кременчуцького Телеграфу”. Та найбільше дісталося телеведучій каналу “Візит”. Як відомо, Олег Бабаєв рік переслідує власників цього телеканалу, намагаючись відібрати у них телекомпанію.

Як “правильно” писати газетні статті і як “правильно” робити репортажі. І чому кременчуцькі журналісти, зокрема репортер «Програми плюс» та колеги з телекомпанії «Візит» – гнійний раковий нарив?
Про це почули сьогодні журналісти, які прийшли виконувати свій професійний обов’язок – висвітлювати нараду у мерії.

Хамство мера Кременчука на адресу журналістів


Під роздачею – телекомпанія «Візит» та дві газети: «Програма плюс» та «Телеграф». Перша частина «виховного процесу» з журналістами – від штатних працівників ветеранських організацій Кременчука.

«У нас є прецедент, бо багато людей намагається спекулювати на темі параду та ветеранів. Ми запросили керівників ветеранських організацій з цього приводу », – за словами Олега Бабаєва, в цьому випадку йдеться про претензії до наших колег – телекомпанії Візит», газети «Телеграф». Висловлюватимуть претензії – представники ветеранських організацій.

Дивитися відео “Нового каналу” про парад у Кременчуці за 2,5 мільйони

Тож перше зауваження від керівника Автозаводської районної ради ветеранів Олексія Сліпченка – ветерани Автозаводського району дуже вдячні мерії за отримані пайки. Ще ветерани просять ЗМІ утриматися від спекуляції на доброму імені учасників.

Спекуляція, – за словами Олексія Сліпченка, – це запис вражень від учасника ВВВ – який хотів пройти на парад, на трибуну, допуск до якої було обмежено. Враження записали наші колеги з «Телеграфу».
«Я проходив скрізь, лише показував свої нагороди», – зазначає колишній військовій у відставці Сліпченко. До речі, як він сам зазначив – на трибуну його теж проводили. Як так сталося, що йому теж не дали перепустки на трибуну, чоловік не уточнював.
«Учасники бойових дій просять вас не казати, що вони самі бідні. Кожен ветеран війни отримує від 3-4 тисячі гривень пенсії. «У нас все є. Дороги є розмічені, тролейбуси є», – заявив колишній офіцер.

Інші зауваження на адресу журналістів від керівника міської організації ветеранів Віталія Сельцова. Від нього – розповідь про ветерана, якого погодували в ресторані і дали кошти на вагонному заводі. «Нам дають кошти на продовольчі набори. Великих грошей не дають, але проблема вирішується. Мені прикро коли – пишуть у «Програмі плюс»: хто такий Віталій Сельцов і чому він стоїть на трибуні», – така одна з претензій голови міської організації ветеранів війни та праці, Віталія Сельцова, який так само як і його колега-ветеран з Автозаводського району, жодного відношення до 1943 чи 1945 року не має.

Хамство від Олега Бабаєва – як звичне явище кременчуцького буття

«Ви виробляєте лайно в своїх виданнях. Ви цим лайном захлинетеся” – попередження журналісту «Програми плюс» з цього приводу мер оприлюднив персонально.

«Припинити кидати лайно на адресу кременчужан. Це лайно вас захлисне. Це образа пам’яті тим людям, які не прийшли з війни. Є якась мораль, яка нам дозволяє нам жити та виховувати дітей. Ви пишете – парад був поганий. Станете скоро комунальними і більше говорити не будемо», – така заключна промова міського голови на адресу «…гнійного ракового нариву і тих, хто кидає лайно».
Ми розберемося по іншому», – додав Олег Бабаєв, який однак, не сказав, що означає слово «по-іншому».

Останнє від нього – обіцянка поїхати по адресам тих, ветеранів, кого забули. Але в основному ми зробили все нормально. “У вас має бути мораль, а ви дерьмом поливаєте все місто», – додав Олег Бабаєв на адресу журналіста газети «Програма плюс»..

Далі градоначальник починає обсипати образами ведучу телекомпанії “Візит” Альону Івко та власників телеканалу. Мер, як завжди не вибирає слів, і помітивши журналістку в залі засідань, примушує її піднятися”. “Чому я маю вставати? ми ж не в школі”, – зауважує Альона. Але меру байдуже, йому потрібно вилити свій гнів на тих, хто на його думку, показує свято “неправильно”.

Про день міста і військовий парад

Кременчуцька міська організація Незалежної медіапрофспілки України розцінює поведінку мера на сьогоднішній апаратній нараді у міськвиконкомі як психологічній тиск на наших колег і переслідування за критику. Медіапрофспілка звернулася до професійних журналістських організцій України за підтримкою, а також вивчає можливість звернутися з заявою до правоохоронних органів із приводу систематичного перешкоджання професійній діяльності журналістів із боку міського голови Олега Бабаєва. Адже співробітники трьох ЗМІ ішли на апаратну нараду не звітуватися перед Бабаєвим за свої матеріали, а збирали інформацію про нараду, тобто виконували свій професійний обов’язок. Примушування їх вставати та виправдовуватися, на погляд міської медіапрофспілки, є не чим іншим, як психологічним тиском на журналістів.

Журналісти телекомпанії “Візит” та газети “Програма Плюс” просять колег із інших ЗМІ, а також громадськість не залишати без уваги факти тиску на наших колег й переслідування за критику. Закликаємо до солідарності. Як говорив колись журналіст Вадим Бойко, якщо ми не об’єднаємося – наш знищать поодинці.

 

Юлія Билина

 

1 Comment

  1. Мэр конечно хам и не имеет права использовать такие выражения в диалоге с прессой. Это оскорбление и за это должна быть ответственность. Но и журналисты подали тему так, что не хочется их защищать. Если у них там личный конфликт, пусть строят его на проблемах ЖКХ и так далее. А говорить, что лучше хлеб с маслом, чем парад.. это антиморально. Давайте тогда сдадимся России, нам ведь там обещают дать хлеба с маслом, зачем нам какая то эфемерная Независимость? Ну да в общем скотство это, призывать заменить духовность материальными благами.

Comments are closed.