Офіційно: У Києві оголошено вирок працівникам дитсадка, з вини яких сталося масове отруєння дітей

 Сьогодні Дніпровський райсуд столиці оголосив вирок у кримінальному провадженні про масове отруєння малечі у дитячому садку у Дніпровському районі.

Завідувача, медичну сестру та кухаря дитячого садка №455 визнали винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України – Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей.

Завідуючій та медичній сестрі суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, кухарю – 100 неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, у якості додаткового покарання суд постановив позбавити кожну засуджену права займати певні посади терміном на 2 роки. Так, завідуючій заборонено займатися організаційно-розпорядчою та виховною діяльністю, медичній сестрі – оздоровчо-лікувальною, кухарю – діяльністю, пов’язаною з громадським харчуванням.

Прокуратура Дніпровського району вивчить вказане рішення суду та після надання йому правової оцінки вирішить питання щодо його оскарження в апеляційному порядку.

Як відомо, з 19 по 22 червня поточного року 43 малюка віком від 3 до 6 років після відвідування дитячого садка №455 були госпіталізовані з діагнозом «сальмонельоз».

 

Прес-служба прокуратури

Дніпровського району міста Києва