Поправки до Податкового кодексу навряд чи вплинуть на участь Кличка у виборах – ЦВК

2Зміни у Податковий кодекс, згідно з якими особи, які мають посвідку на проживання в іншій країні, не вважаються такими, що проживають в Україні, навряд чи вплинуть на можливість Віталія Кличка балотуватися у президенти в 2015 році.

Про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

“Конституція чітко визначає критерії, за яких громадянин може бути обраний президентом. Ці норми відносяться до сфери дії законів про вибори президента, закону про свободу проживання і пересування і Цивільного кодексу. Податковий кодекс регулює іншу сферу – відносини між державою і платниками податків. Сумніваюся, що він матиме значимий вплив на трактування окремих положень виборчого законодавства”, – сказав Магера в коментарі газеті “Коммерсантъ-Украина“.

Нагадаємо, прийнята в четвер поправка до Податкового кодексу передбачає, що особа, яка має право постійного проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні. Це може перешкодити Віталієві Кличку балотуватися на президентських виборах.

Нардеп від “Батьківщини” Ігор Бриченко заперечує своє авторство поправок, проте спікер Володимир Рибак підтвердив, що Бриченко запропонував 31 поправку.

Лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк звинуватив Партію регіонів у фальсифікації поправок.

Укрінформ