Срібна Підкова перед Покровою

У переддень Покрови, 12 жовтня, на сцені Центру культури та дозвілля ЛНУ імені Івана Франка задзвеніла «Срібна Підкова 2013» – з новими силами, новим звучанням, новими обличчями. Після п’ятирічної перерви зусиллями молодих виконавчого директора Юрія Капраля та голови оргкомітету Андрія Ковальського фестиваль повернувся до Львова. 

До відновлення фестивалю долучилися фабрика “Трембіта”, виділивши гітари для переможців, Львівський національний університет ім. І.Франка надав приміщення для заходу, “LvivFilm” провів відеозйомку фестивалю, а також за підтримки Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міськради.
Ще з самого ранку зал готувався до важливої події у колах пошановувачів української авторської пісні. 11.00 на годиннику, а на порядку денному – прослуховування учасників: авторів-виконавців та гуртів, географія яких не обмежилася лише Львівщиною.
Радо погодилися засідати тут  Орест Смішко – музикант, менеджер музичних проектів, фестивалів – давав оцінку композиції, а Олег Калитовський – поет, композитор, учасник колективу «Калич Блюз»  – висловлював думку  про тексти пісень, володіння вокалом оцінював Ігор Тітик – музикант, учасник

дуету «Образ», вміння конкурсантів володіти інструментом характеризував Володимир Куземський – музикант, представник фабрики музичних інструментів «Трембіта», Наталка Криничанка – співачка, громадський діяч – оцінювала загальну артистичність.