У Львові буде відкрито пам’ятник Сергію Кузьмінському, лідеру гурту Брати Гадюкіни

 Кузя12 жовтня 2013 р. о 12:00 на Личаківському кладовищі у Львові відбудеться відкриття пам’ятника Кузьмінському Сергію (лідеру групи “Брати Гадюкіни”). Автор пам’ятника – скульптор Олексій Золотарьов.  

 3 жовтня – День народження Кузі, як називали його друзі та тисячі прихильників по всьому світу. «Звичайно, хотіли встигнути до цього дня, але пам’ятник Сергію – завдання не з легких. Треба було брати до уваги не тільки бажання родини та креатив прихильників, але й самоіронію Кузі та відповідальність учасників гурту.  А ще – встановлення будь-якого монументу на Личаківському кладовищі затверджують на рівні Художньої Ради. А у метрів своє почуття прекрасного…» – розповідає Соня Сотнік, яка була одним з організаторів великого концерту пам’яті Кузьмінського 2 роки тому. В тому концерті-триб’юті прийняли участь такі гурти: «Океан Эльзи», «Бумбокс», «ВВ», «Перкалаба», «ТНМКонго», «Ляпис Трубецкой»,  «Пікардійська терція»,  «ТІК», «Кому Вниз», «ДахаБраха», «Мандри», «The Вйо», «Mad Heads XL», «Гуцул Каліпсо», «Гайдамаки»,  «Димна Суміш».

Павел Крахмальов (“Брати Гадюкіни”): «Він мав гідність і вади, був правий і помилявся, був цинічним і чуйним… Був різним, як кожна звичайна людина. І неповторний, як кожна звичайна людина. Але, напевно, було в нього щось таке від Бога, що давало йому вміння і право говорити прості (часто не дуже приємні) слова, що піднімали краєчки рота до гори і ставали цитатами в багатьох життєвих випадках. Життєві ситуації змінюються, а Кузьмінського все одно цитують. Відповідно він з нами.

 Тож 12.10.13р. О 12-00 годині на Личаківському кладовищі (поле # 50), буде нагода згадати Сергія, вшанувати його пам’ять і сказати: “Дякую, Кузя” – кожний за щось своє…

  Група “Брати Гадюкіни” і Родина Кузьмінських (мама і сестра), дякують автору пам’ятника скульптору Олексію Золотарьову. Всім друзям, всім небайдужим людям, що доклали зусиль в створенні і побудові пам’ятника. Окрема подяка людям, що приходили на концерти, зокрема на “Концерт пам’яті Сергія Кузьмінського”. Пам’ятник Сергію – це ваші оплески, ваші вогні запальничок, ваші посмішки і ваша повага.

 Сергій Кузьмінський навряд чи думав, що його останнім пристанком на Землі, стане саме Личаківський цвинтар… Напевне, він подарував людям, сам цього не знаючи, щось більше, ніж просто пісні…»

«Кажуть, що Бог найшвидше забирає найкращих. Кузя належав до таких. Найкращих. Життя чоловіка це спроба змогти. Постійна спроба бути так, щоб не встидно. Кузя жив у цій спробі. Постійній спробі. Він і відійшов так, що не встидно. А це найвища спроба. Найвища Проба. Бог таки дійсно забрав Найкращого. То порадуємось за Нього. Його Небесний Оркестр став ще небеснішим.

А сьогодні у братика Днюха. Помяну.» Mox Perkalaba

Сергей Кузьмінський помер 3 серпня 2009 року в 46 років. В травні того ж року музиканту поставили діагноз – злякісна пухлина гортані 3-го ступеня та  гепатит С.