Європейський суд не повірив міліціонерам, що чоловік сам себе побив

УГСПЛ

138382498534-х річний харків’янин В’ячеслав Білоусов був визнаний Європейським судом з прав людини жертвою катувань. Чоловіка тортурами змусили зізнатися в сексуальному насильстві стосовно двох неповнолітніх дівчат.

Крім, так званої, явки з повинною, жодних доказів злочину знайдено не було, навіть за допомогою незаконного обшуку приміщення. Більше того, мати однієї з дівчат відкликала заяву, адже визнала, що правоохоронці силою примусили її доньку свідчити проти Білоусова.

Міліціонери діяли за стандартною схемою – не допустили адвоката та декілька годин вибивали зізнання у страшному вчинку.

Потім правоохоронці заявили, що чоловік зізнався у злочину та почав битися головою об стіну і наносити собі різноманітні травми. Вони лише намагалися його зупинити.

Лікар зафіксував наявність слідів від побоїв. Але українські суд та прокуратура повірили в історію міліціонерів.

Європейський суд з прав людини українським правоохоронцям чомусь не повірив, визнавши, що мали місце катування та незаконний обшук. І присудив компенсацію постраждалому в розмірі 25 тисяч євро.

За словами пана Білоусова: «Я радий, що це рішення було прийнято. Але мені прикро від того, що багато інших людей, які потрапили в жерла нашої правоохоронної системи, не змогли досягнути справедливості. Мені пощастило, знайшлись люди, які змогли мені допомогти. І я досяг справедливості. Але скільки людей померли, так і не дочекавшись цього? Скільки стали інвалідами? Таких випадків як мій багато, але людей, які змогли досягти справедливості – одиниці».

Наступним кроком жертви катувань стане притягнення до відповідальності міліціонерів, які над ним знущалися.

В’ячеслава Білоусова в Європейському суді з прав людини представляв Аркадій Бущенко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини.

1 Comment

  1. Міліціонерам, які вчиняють злочини проти законності, вірять лише в Ураїні.

Comments are closed.