Greenpeace проведе акції на знак підтримки екіпажу Arctic Sunrise у 220 містах світу

1192245У суботу, 16 листопада, більш ніж у 200 містах світу пройдуть акції на підтримку активістів Greenpeace, яких заарештували за спробу протесту проти нафтовидобутку в Печорському морі на платформі Прирозломного.

 “У суботу акції солідарності з активістами Greenpeace, які перебувають в ув’язненні вже два місяці після протесту на платформі Прирозломного, відбудуться в 220 містах 40 країн світу”, – повідомила прес-секретар Грінпіс Росії Марія Фаворська.

За її словами, в Москві і Санкт-Петербурзі в суботу починають працювати “арктичні намети” Greenpeace. “Активісти розкажуть усім охочим про небезпеки буріння серед льодів Арктики, про причини протесту Greenpeace проти нафтових корпорацій і незаконний арешт мирних активістів”, – сказала Фаворська.

30 учасників команди судна Greenpeace ArcticSunrise були затримані російськими прикордонниками за спробу проведення акції протесту проти нафтовидобутку в Печорському морі. Екологів доставили до Мурманська, де суд засудив їх до двох місяців арешту.

12 листопада у Петербург з Мурманська у причіпному вагоні були доставлені всі 30 членів екіпажу ArcticSunrise. Їх розподілили в три СІЗО Петербурга.

Кореспондент