Хроніки покращення: Fitch підтвердило негативний прогноз рейтингу України

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило негативний прогноз рейтингу України, передає УНН з посиланням на прес-службу агентства.

Зокрема, підтвердження рейтингу було здійснено через припинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як повідомлялось раніше, Кабмін вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС з атомної енергії – про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 21 листопада 2013 р. № 905-р, передає УНН.

“Кабінет Міністрів України на засіданні 21 листопада 2013 р. прийняв розпорядження “Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами — членами, з іншої сторони”, згідно з яким в інтересах національної безпеки України процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС призупинено.

Розпорядження прийнято з метою більш детального вивчення та опрацювання комплексу заходів, які Україна має виконати для відтворення втрачених обсягів виробництва та напрямів торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією та іншими державами — членами СНД, формування належного рівня внутрішнього ринку, який забезпечував би паритетні відносини між Україною та країнами — членами ЄС, що є базовим принципом міжнародного права і основою економічної безпеки країни.

Згідно з розпорядженням, МЗС разом з Мінекономрозвитку та Мінпромполітики доручено запропонувати Європейському Союзу та Російській Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва та напрямків торговельно-економічних відносин, розширення та сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринків, узгодження регуляторної бази для покращення умов впровадження підприємницької діяльності”, – йдеться у повдіомленні.

У прес-службі також відзначили, що зазначеним міністерствам також доручено відновити активний діалог з Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв’язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави.

Нагадаємо, що раніше Fitch знизило рейтинг України, констатувавши ризик втрати довіри до гривні з “B” до “B-“, з негативним прогнозом.

Джерело: УНН
About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair