Петиції у справі “васильківських терористів”

1349260803Люди (у кожного з них є малолітні діти) сидять за гратами без судового вироку більше двох років, при тому, що багато нардепів висловлювало готовність взяти їх на поруки. А інкримінований “тероризм” полягає у нібито намірах нібито підірвати якийсь пам’ятник Лєніну.

 

Перша петиція – до президента України:

“Просимо Вас:  Дати окреме доручення Генеральному прокурору України Пшонці Віктору Павловичу перевірити вказані у зверненні обставини з метою встановити необхідність направлення зазначеної кримінальної справи на додаткове розслідування”. Підписати петицію можна ТУТ (натиснувши на “подати петицію”)

Друга петиція – до Голови представництва ЄС в Україні:

“Просимо Вас: Направити співробітника Представництва Європейського Союзу в Україні для відвідання судового розгляду кримінальної справи по обвинуваченню Мосійчука І.В., Бевза С.В. та Шпари В.М. у вчиненні ряду злочинів, що відбуваються у Києво-Святошинському суді Київської області. На прикладі цієї справи Представництво Європейського Союзу в Україні матиме змогу краще оцінити недоліки кримінально-процесуального законодавства та надати дієві рекомендації щодо реформування судової системи та покращення стану захисту прав людей в Україні”. Підписати петицію можна ТУТ (натиснувши на “подати петицію”).