Польські мас-медіа про події в Україні

Польські мас-медіа багато уваги приділяють подіям, які зараз відбуваються в Україні. Газета ”Rzeczpospolita” наводить слова Александра Квасневського, який сказав що Росія вжила надзвичайно жорстоких заходів проти України. У великій мірі росіяни спричинили економічну кризу в Україні. Квасневський підкреслив, що ЄС повинен більш рішуче протиставити тиску Росії на Україну. Відносно Євромайдану, колишній президент Польщі сказав, що як українська влада не віднесеться позитивно щодо вимог суспільства, спричинить драматичні наслідки.

”Gazeta Wyborcza” цитує слова польського президента Броніслава Коморовського. “Рішення української влади про затримання підписання угоди про асоціацію стало для мене несподіванкою. Однак ще не все втрачено. Україна наблизилась до Європи і намагатиметься наблизитися ще більше, бо цього хочуть українці” – сказав президент Польщі.

Коментуючи останні події в Україні Телекомпанія Polsat пригадала Помаранчеву революцію. Поінормувала телеглядачів, що згідно з опитуванням, 66 % поляків підтримують приєднання України до ЄC.

Андрій Сидор