Презентація Ірини Реви “По той бік себе”

604002_605465769509612_1838681408_n

  • 18.11.13, 18:00. Місце проведення презентації – НаУКМА, читальна зала 22, 2-й поверх, Бібліотека ім. Антоновичів (вул. Сковороди, 2)
Як змінив українське суспільство Голодомор? Чи змінився менталітет українських селян після розкуркулення? Як вплинули на громадянську позицію пересічного громадянина події сталінського терору? Про все це ідеться в науково-популярній книзі дніпропетровської дослідниці, яка розповідає про цікаві, але маловідомі дослідження в галузі вітчизняної психоісторії.

Автор — науковий співробітник Інституту суспільних досліджень Ірина Рева.

«Дослідження засвідчують, що психологічні якості людей, які в дитячому віці пе…режили Голодомор, відрізняються від характеристик громадян, які не мали такого досвіду. Постраждалі від геноциду менше, ніж інші їх однолітки, вірили в ефективність своїх дій, виявляли схильність ставити перед собою завдання простіші, ніж могли би виконати, а їх відчуття самореалізованості було відчутно нижчим. При цьому вони виявляли більшу тривожність, частіше страждали від депресій та мали більше психосоматичних захворювань», — таких висновків доходить дослідниця Ірина Рева.

Учасники презентації:
– Панченко Володимир – к.і.н., директор Інституту суспільних досліджень;
– Рева Ірина – магістр, науковий співробітник Інституту суспільних досліджень;
– Воропаєва Тетяна – к. псих. наук, старший науковий співробітник Центру українознавства філософського факультету КНУ ім. Т. Шевченка;
– Людмила Гриневич – к.і.н., керівник Український центр досліджень Голодомору НаУКМА.

Організатори заходу: Центр історії державотворення України ХХ століття НаУКМА та Інститут суспільних досліджень.

Подія у Фейсбуці – ТУТ