Українці писатимуть «Послання пам’яті» до нащадків, які вшановуватимуть 100-і роковини Голодомору в Україні

Напередодні відзначення 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932—1933 років громадські активісти у Києві та інших містах розгорнуть велике полотно, на якому усі охочі зможуть залишити своє послання до українців, котрі через 20 років вшановуватимуть 100-і роковини трагедії Голодомору. Полотна з усієї України зшиють та 23 листопада, до Дня пам’яті жертв Голодомору, розгорнуть біля Меморіалу пам’яті жертв Голодомору в Києві.

5 листопада, вівторок

13:00

біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932—1933 років

(Київ, Михайлівська площа)

holodomor33_lohoУчасть у написанні послань візьмуть відомі мистецькі діячі, громадські активісти та історики, зокрема лідер рок-гурту «Гайдамаки» Олександр Ярмола і історик, дослідник архівів КГБ Олександр Іщук.

Цією акцією розпочнеться кампанія, організована Громадським комітетом пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Напередодні Комітет звернувся до територіальних громад з проханням написати послання до нащадків, яким випаде обов’язок вшановувати соті роковини трагедії. Таке прохання отримали усі села та міста України, представники яких привезуть листи до Києва 23 листопада. Послання з усієї України стануть сторінками нового тому Національної книги пам’яті.

Нагадаємо, напередодні предстоятелі українських церков оприлюднили звернення до вірних із закликом взяти участь у заходах вшанування трагедії Голодомору-геноциду 1932—1933 років у своїх містах та селах, а також за можливості взяти участь у заходах в Києві.

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, вже розпочав підготовку до проведення пам’ятних заходів 23 листопада.

До складу Комітету увійшли знакові постаті в громадському, мистецькому та духовному житті, історики та представники академічних установ

 Контакти для медіа:

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

history@cdvr.org.ua

тел.: +380 63 628-68-69