Вихід влади на новий рівень спілкування з громадянами

Завершився другий семінар «Нові медіа як спосіб комунікації влада-громада» за участю представників апарату та управлінь Чернігівської міської ради, її структурних підрозділів. «Особливими» слухачами були представники Управління ДАІ УМВС України в Чернігівській обл.

Олена Царюк, заступник начальника відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи Управління ДАІ, представила власну сторінку у Фейсбуці Валерія Парахнєя, начальника управління обласного ДАІ Чернігівщини. Це викликало велику зацікавленість у присутніх і піддало азарту у учасників семінару до активної роботи та створенні свої власних сторінок.

Координатором проекту було відзначено, що подібні заходи наближають владу до більшої відкритості та прозорості у своїх діях, допомагають і дають нові можливості пересічному громадянину активніше й напряму приймати участь у виробленні місцевої політики та доносити проблемні моменти посадовим особам.
Завдяки демонстрації реальних прикладів наявності власних сторінок у Facebook прем’єр-міністра України Миколи Азарова, народних депутатів, Адміністрації Президента, Кабінету міністрів України, обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій тощо, тренер Олександр Назаренко допоміг посадовцям зрозуміти важливість оперативного спілкування у соціальних мережах. Нові підходи роботи з громадянами через використання соціальних мереж дають велику перевагу у вивченні актуальних питань і проблем, що турбують людей.

По завершенню семінарів, кожен учасник мав зареєстровану сторінку у мережі Facebook, отримав рекомендації з їх наповнення змістом, а також електронний посібник на CD-диску, який було розроблено спеціально до семінару.

Проект, у якому загалом взяло учать 40 учасників з 5 районів Чернігівщини та обласного центру, мав на меті посилення спроможності працівників органів місцевого самоврядування та державних адміністрацій у сфері використання інноваційних Інтернет технологій для покращення комунікації між місцевими владами та громадами.

Проект реалізується Громадською організацією “Громадська Рада” за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки “Чернігівська громада”.