Іван Семесюк: Наше Магдебурзьке Право

450px-Пам'ятник_Магдебурзькому_праву_в_Києві

Друзі, маю думку, можливо навіть не маразматичну. В нашій славній столиці є чудовий пам’ятник – Колона Магдебурзкого права. Символічність цієї споруди для актуальних подій переоцінити важко, але досі ніхто не звернув на це уваги.

Власне, саме за народне самоврядування ми й товчемося на Майдані, за великим рахунком. Можливо хтось не в курсі, шо воно таке, те Магдебурське право, то погугліть і не позорьтеся. В контексті євроінтеграційного сіпання і прагнення громадського самоврядування – це може стати афігенним символом і знаковим образом.

Ну я поміркува трохи, як це діло можна підняти на списи. А дуже просто – організувати під цим пам’ятником цілодобовий громадянський пікет. Навіть не пікет, а почесний караул з державним прапором, як ото в кацапів під мавзолеєм. Важливо виробити правильні і промовисті символи руху, а цей символ просто наче як сам Бог послав. Не знаю, як саме це організувати, але має бути безперечно намет, певна кількість громадян для безпеки і пряма цілодобова трансляція у відео режимі.

Просто і потужно – без гоцалок і пісень, суворий і мовчазний мілітаризований караул. Це добре проартикулює всьому світові саму суть протесту. Така думка.

Джерело