Кагарлик: плюралізм у прокурорських головах

Дивні справи твої, прокуратуро…

Прокуратура буває такою наполегливою, скажімо – у переслідуванні “псевдотерористів” чи то боротьбі з вивішуванням місцевими радами прапорів ЄС. А тут – її місцеві самоврядувальники “послали” і вона пішла.

Як ми раніше повідомляли, за зверненням Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” прокуратура внесла (як і в шести десятках інших міст України) подання щодо незаконности тамтешнього кагарлицього “порядку організації та проведення масових заходів…“, на затвердження якого міська рада не мала законних повноважень.

Але, на відміну від прокуратур інших населених пунктах, які, якщо їм у задоволенні подань відмовляли, йшли до суду з відповідними позовами, Кагарлицька міжнайонна прокуратура просто, скажімо так, “втерлася“:

Кагарлик-39-прок-відповідь-2-1Кагарлик-39-прок-відповідь-2-2

А найцікавіше, зверніть увагу: на думку прокуратури 05-го липня, коли прокуратура вносила подання, підстави вважати кагарлицьку місцеву самодіяльність незаконною були, а коли треба було звертатися до суду – підстав не стало. Чудо ся стало! Тож дивні справи твої, прокуратуро…

p.s. Безперечно, на початку 2014-го року ми знову порушимо це питання перед Генпрокуратурою, далі буде.

****

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється ІЦ “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження