Кременчуцький #ЄвроМайдан» підтримав Майдан столичний

До тисячі мешканців Кременчука 1 груня зібралися сьогодні у пам’ятного знаку «Жертвам сталінських репресій», аби висловити своє «проти» побиттю мирних людей, що сталося  у Києві на Майдані.

O
На мітингу, попри попередньо озвучену заборону, люди співали Гімн України, вигукували «Революція» й закликали відправити винних за побиття учасників «Майдану» у столиці, у відставку.
Тож до мікрофона пускали всіх, а люди говорили про своє обурення діями влади, зокрема кривавим побиттям мирних людей у Києві.
Один із наймолодших депутатів Кременчуцької міськради Кирил Юхно пообіцяв ініціювати збір підписів своїх колег за проведення позачергової міськради, на якій мали б розглянути питання побиття людей «Беркутом». Натомість, сам «Беркут» інші учасники заходу пропонували перейменувати у «Стерв’ятник».
Ще з того що відбулося – учасники зібрання клали квіти до Новорічної ялинки, яка стоїть на площі Незалежності зі словами, що Новорічної ялинки на крові, які це сталося у Києві – не буває.

Загалом зібрання було мирним і міліція у хід його проведення не втручалася. Ніяких надзвичайних подій під час мирних виступів не було.
Фінал мало не двогодинного мітингу з декламуванням віршів та небайдужих виступів – учасники зібрання підписали звернення до МВС з вимогою відставки Міністра Віталія Захарченка.

Інші звернення, які теж підписували, стосувалися відставки всього Кабінету Міністрів, представники якого не змогли у столиці забезпечити громадський порядок.
Далі за словами учасників зібрання – вони відкривають у Кременчуці постійно діючий штаб й будуть збиратися щодня о 17-00 біля пам’ятного знаку «Жертвам репресій».

Також організатори планують провести сьогодні, 2 грудня, автопробіг для підтримки “Майдану”, для чого запрошують автолюбителів на 12-00 на стоянку перед супермаркетом “Амстор”.

Близько 400 учасники акції, що вимагають відставки міністра МВС Віталія Захарченка та ретельного розслідування злочину, скоєного “Беркутом” і покарання винних, кременчужани передали в міське управління міліції.

Олександр Курилов

O O O O