Литва закликає Україну до мирного врегулювання ситуації

Укрінформ

aПрезидент Литви Даля Грибаускайте засуджує прояв насильства і закликає Україну вирішити ситуацію, що склалася в країні, шляхом мирного діалогу.

Про це повідомляє DELFI.

“Українська влада та опозиція повинні намагатися домовитися мирно і демократично, потрібні конструктивні дії”, – сказала Грибаускайте.

Вона також заявила, що Литва і Європа уважно спостерігають за розвитком ситуації в Україні. “Україна повинна сама прийняти стратегічні рішення”, – переконана президент Литви.

Грибаускайте також зазначила, що насильство в Києві відбувається тоді, коли Україна головує в ОБСЄ. “Спільна позиція Європи висловлена в заяві високого представника ЄС у зовнішніх справах і політиці безпеки Кетрін Ештон та єврокомісара Штефана Фюле. У ньому підкреслюється, що ЄС засуджує неадекватне застосування сили проти мирної демонстрації та закликає Україну, що головує в ОБСЄ, виконувати свої зобов’язання – поважати свободу зборів і слова”, – підкреслила литовський президент.

Занепокоєння у зв’язку з подіями В Україні, як повідомляє DELFI, теж висловило Міністерство закордонних справ Литви. МЗС Литви у понеділок викликало посла України у Вільнюсі Валерія Жовтенка через події, які мали місце в Києві у вихідні.

1 Comment

Comments are closed.