Міста Європи та США висловлюють свою підтримку Євромайдану

Українці по всьому світу продовжують виходити на вулиці, щоб висловити солідарність з українськими протестуючими на Майдані.

Зокрема, в Лісабоні закликали продовжувати акції на підтримку “нової української революції до повної перемоги над режимом Януковича-Азарова”. Протестуючі читали вірші, співали українські пісні, скандували “Банду геть”, “Схід і Захід – разом”, “Україна, ми з тобою”. Аналогічний мітинг відбувся в португальському місті Албуфейра.

Чергове віче відбулося в Мадриді. Воно стало продовженням восьми пікетів українського посольства в Іспанії і російського посольства в Мадриді. Також мітингувальники зібрали більше 1600 євро, які передадуть для допомоги Майдану.

Безстрокова акція протесту проходить в Римі. Під час акції перехожим роздавали листівки італійською мовою, інформуючи їх про розвиток подій в Україні. Також на мітингу зібрали 540 євро допомоги для громадського сектору Майдану. Подібна акція пройшла у ще одному італійському місті – Неаполі.

Також українці зібралися в Парижі на площі Сент-Мішель.

Українці в Нью-Йорку пройшли ходою містом . Таку ж акцію збираються провести на наступному тижні. Свої акції провели в Арізоні, Лос-Анджелесі, Вашингтоні.

 

Джерело