На Полтавщині газета “Пирятинська Правда” зазнає владного тиску

Про це сьогодні повідомили на сайті видання

“До нас в редакцію все частіше почали звертатися пирятинці з проханням придбати черговий номер “Пирятинської Правди” і часто лунає запитання, чи будемо розширювати мережу точок продажу друкованого видання. Ми пояснювали, що нашу газету можна придбати хоч і не у всіх магазинах міста, але все ж таки ми намагалися покрити усі житлові масиви Пирятина. Тобто у кожному мікрорайоні міста є хоча б один магазин, який реалізовує “Пирятинську Правду”.

Згодом з’ясувалося, що в магазинах неохоче продають газету, а дехто з продавців відверто ховає під прилавок Правду і розказує покупцям, що їх торгові об’єкти не реалізовують “Пирятинську Правду”. Відверто кажучи, редакція не чекала саботажу від працівників торгової сфери. Проте, в приватній бесіді нам пояснили, що справа в тиску, який влаштувала місцева влада на власників торгових об’єктів. Нібито влада уповноважила особу (редакції вже натякнули, хто саме займається тиском), що ходить по торговим об’єктам і переконує власників магазинів, заховати “Пирятинську Правду” під прилавок. Якщо власник не зважає на слова і продовжує відстоювати своє право вільно вести бізнес, уповноважена особа від влади натякає на можливі труднощі з бізнесом, якщо підприємець буде впертим”.

Депутат пирятинської міської ради Владислав Гуленко на своїй  сторінці в Фейсбук підтвердив цю інформацію. Він написав: “Друзі, сьогодні почалися створюватися серйозні перепони з боку влади на шляху реалізації Пирятинської Правди, забороняють продавати в магазинах міста та району, пошта категорично відмовилася брати під реалізацію…”.

Джерело