Один з ініціаторів #Євромайдан’у в Харкові скаржиться, що на нього тиснуть

Один з ініціаторів Євромайдану в Харкові Дмитро Пилипець стверджує, що проти нього та інших активістів місцевого Євромайдану найближчим часом можуть бути “сфальсифіковані кримінальні справи”.

“До нас доходить інформація про те, що готуються кримінальні справи проти найактивніших організаторів харківського Евромайдану… щоб нас закрити. Вони думають, що якщо нас тут не буде, то справа загальмується. Але акція не припиниться”, – сказав Пилипець журналістам у п’ятницю.

За його словами, ці справи можуть бути пов’язані зі згорілим минулого тижня мікроавтобусом, який активісти орендували для перевезення звукопідсилювальної апаратури.

“Вони зараз вийшли на власників мікроавтобуса і намагаються тиснути на них, залякати їх, щоб вони дали свідчення проти нас, що ми нібито якимось чином причетні до спалення або ще до чогось”, – сказав Пилипець.

“Нам зараз потрібно негайно віддати гроші власнику і, можливо, це врятує нас від цих кримінальних справ… Хоча не факт. Якщо вони захочуть – можуть на рівному місці що завгодно придумати, щоб нас дискредитувати”, – додав він.

Він зазначив також, що йому загрожує звільнення з роботи.

“Мені як одному з найактивніших організаторів харківського Євромайдану погрожують звільненням з роботи… Головлікар ЦКБ № 5 “Укрзалізниці” вимагав, щоб я написав заяву за власним бажанням або за згодою сторін, або вони мене звільнять як злісного прогульника”, – заявив Пилипець.

“Хоча за 6 років, які я працюю в цій лікарні, я захворів і дійсно пропустив єдиний день (понеділок). На завтра призначено засідання профкому. Швидше за все, вони завтра реалізують свій план і мене звільнять”, – сказав він.

Інтерфакс-Україна  через  http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/17/7007438/

Від Майдану – Дмитро вже кілка років є нашим новинарем. Ми це просто так не залишимо.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair