Пшонко, звітуй на Євромайдан’і!

У ніч із 29 на 30 грудня. Рівно о 4.08. Біля стели Незалежності на Майдані

 

Коли на них ішли з кийками “невідомі особи” в камуфляжці – вони співали гімн. Рівно за місяць вони знову зберуться на тому саму місці, знову заспівають гімн та вимагатимуть справедливості.

 

Цієї ночі, з 29 на 30 грудня, минає рівно місяць із моменту, коли бійці спецпідрозділу “Беркут” атакували мирних протестувальників на Майдані Незалежності. Тоді на площі перебувало близько тисячі осіб. Переважно – студенти. Багато хто з них на момент атаки спецпризначенців спав, не підозрюючи, що вже за мить на них буде здійснено напад. У підсумку – десятки травмованих, затриманих і зниклих, обурення світової спільноти, скромні обіцянки від українського керівництва покарати винних. Минув місяць. І що?


Ми досі не знаємо ХТО ВІДДАВ НАКАЗ

Ми досі не знаємо ХТО БИВ МИРНИХ ДЕМОНСТРАНТІВ

Ми досі не знаємо ХТО ВІДПОВІДАТИМЕ ЗА ЦЕЙ ЗЛОЧИН ПЕРЕД СУДОМ

 

Тому акція “Пшонка, звітуй!”, ініційована волонтерами Євромайдан SOS, яка відбуватиметься біля стели Незалежності на Майдані, покликана нагадати про події страшної ночі передусім не учасникам Євромайдану, а генеральному прокурору України Віктору Пшонці. Акція розпочнеться рівно о 4.08 – саме тоді, коли за словами жертв розгону, розпочався наступ.

Це буде камерне дійство, в якому візьмуть участь до десятка жертв розгону. Вони зачитають звернення до генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою розслідувати їх побиття та покарати винних. У мерехтінні свічок, на передранковому Євромайдані вони поділяться своїми спогадами та міркуваннями відносно кривавих подій місячної давності, детально розкажуть про перебіг розслідування справ за фактами їх індивідуальних скарг щодо побиття, а також про те, з якими перешкодами довелося зіштовхнутися жертвам міліцейського насильства, перш ніж їм було надано статусу потерпілих.

Запрошуємо всіх, кому не спатиметься в ніч із 29 на 30 грудня, прийти о 4 ранку на Майдан Незалежності. А вдень – взяти участь у масштабній всеукраїнській акції “НЕ БІЙСЯ – ВИЙДЕ МІЛЬЙОН!» (facebook.com/events/566964653378697)

 

Детальна інформація за телефоном: 067 246 4343 (Марія)