У Кременчуці вимагали відставки Захарченка та Азарова через жорстокі побиття активістів Євромайдану

Журналісти провідних кременчуцьких видань  провели свій мітинг, на якому вимагали припинити побиття громадян, проведення розслідування і притягнення винних до відповідальності за звіряче побиття журналістки Тетяни Чорновол, а також інших активістів Євромайдану. Журналістів підтримали рядові кременчужани.

Про що говорили самі кременчуцькі журналісти – про те, що випадок жорстокої розправи з Тетяною Чорновол, не перший й не останній у житті журналістської спільноти. Ще розповідали про Межигір’я до якого проникла столична журналістка, про Міністра МВС Віталія Захарченка й про прозорість влади, якої нині немає. Зокрема, про відсутність прозорості у роботи місцевої влади та намагання бути у спілкуваннях з чиновниками рівними.
Що говорили кременчужани ? Дякували журналістам міста та всієї України за їхню роботу й висловлювали своє обурення фактом нападу як на представників ЗМІ, так і активістів Майдану.
За підсумками мітингу його учасники підписали звернення щодо відставки Прем’єр-міністра Миколи Азарова та міністра МВС Віталія Захарченка, яку несуть пряму відповідальність за те, що відбувається сьогодні у суспільстві.
Звернення, яке оприлюднено на мітингу, на сьогодні підписали майже 30 співробітників провідних кременчуцьких газет “Програма плюс”, “Кременчуцький Телеграф”, “Кремінь” та телекомпанії “Візит”, а також сотні звичайних мешканців міста, що вирішили виявити солідарність із протестом журналістів .

Заява

Президенту України Віктору Януковичу

Голові Верховної Ради Володимиру Рибаку

Ми, мешканці міста Кременчук, що нижче підписалися, вимагаємо від найвищих органів державної влади, що має гарантувати кожному громадянину недоторканність його життя та здоров’я, повагу до людської гідності та право на свободу слова, вимагаємо негайно зупинити хвилю насильства та розгулу злочинності, що останнім часом набуло в Україні надзвичайно високого рівня.
За тим, що ми бачимо сьогодні – Україна перетворюється в одну велику Врадієвку.
Мова про побиття активістів Майдану, що сталося в ніч з 30 листопада на 1 грудня й за що досі винних не притягнуто до відповідальності.
Також серед фактів, які викликають обурення – випадки жорстокого побиття активістів Євроймадану у Криму та Харкові, що теж залишаються без належного владного реагування.
Свідченням повного розгулу злочинності є побиття активістів провладного мітингу у столиці, який було скликано вже не опозиційними партіями, але партією Регіонів. І цей випадок прояву злочинності теж залишився без належного покарання винних.
Не менш обурливим є факт побиття відомого автора і блогера «Української правди» Тетяни Чорновол, що сталося сьогодні вночі поблизу міста Бориспіль.
На нашу думку, цей розгул злочинності й побиття активістів як Майдану, так і не згодних з ним, є нічим іншим як свідченням неналежної роботи правоохоронців України, які заробітну плату отримують у повному обсязі, але мало що роблять для розслідування таких кримінальних справ та пошуку і виявленню злочинців.
Замість цієї роботи, ми лише бачимо приклади застосування «Беркуту» проти масових мирних акцій протесту, які до того ж проводяться всупереч всім можливим нормам законодавства та з грубим порушенням усіх можливих міліцейських інструкцій.
На наш погляд, всі ці випадки побиття мирних людей, і в тому числі журналістів, пов’язані з незадовільною роботою Міністерства внутрішніх справ та самого міністра МВС Віталія Захарченка, підлеглі якого замість виконання своєї прямої роботи з зупинення розгулу злочинності займаються нападом на мирних демонстрантів.
Варто нагадати, що журналістська громадськість та Незалежна медіапрофспілка ще в липні цього року вимагала відправити міністра МВС В.Захарченка у відставку за те, що його підлеглі мовчки спостерігали за побиттям журналістів Ольгу Сніцарчук і Владислава Соделя. Якби тоді влада дослухалася до голосу громадськості й покарала того, хто несе політичну відповідальність за діяльність міліції, можливо, Україна не зазнала б такої глибокої кризи, до якої вона потрапила зараз.
Пане Президенте України та пане Голово Верховної Ради!
Ми, журналісти Кременчука, вимагаємо негайно навести лад у роботі нашої міліції – відправити у відставку Міністра МВС, підлеглі якого не розслідують злочини, й зробити все можливе, аби зупинити наростаючу хвилю нападів на учасників мирних акцій протесту та журналістів України.
Також ми вимагаємо відправити у відставку голову уряду – Прем’єр-міністра Миколу Азарова, який не контролює діяльність підлеглого йому керівника МВС та допускає бездіяльність підлеглих у справі боротьби зі злочинами – випадками побиття мирних людей.

всиТаняPC082256разом