Заява Конфедерації вільних профспілок України щодо силового розгону Євромайдану

Події, що сталися вранці 30 листопада на майдані Незалежності в Києві, сколихнули всю світову спільноту.

Застосування нічим невиправданих силових методів розгону цілком мирної акції фактично є проявом запровадження диктатури у країні.

Конфедерація вільних профспілок України, чиї представники з Донеччини, Волині, Дніпропетровщини, Луганщини, Кіровоградщини та інших регіонів упродовж цілого тижня брали участь у мітингах, що вирували на центральних площах столиці, заявляє, що спричинені спецпідрозділами МВС насилля та наруга над громадянами України є безпрецедентними та заслуговують на належну оцінку як вітчизняного політикуму, так і світової громадськості. Слід також врахувати і те, що силовиків звозили ледь не з усіх регіонів України, зокрема Криму, Донеччини, Дніпропетровщини, Луганщини.

Конфедерація вільних профспілок України є структурою, визнаною на міжнародному рівні, і яка у своєму складі має близько 270 тисяч членів. Усвідомлюючи відповідальність та розуміючи складність нинішньої ситуації, КВПУ закликає чинну владу не допустити ініційованого нею ж беззаконня стосовно невинних громадян.

Також інформуємо, що 2 грудня відбудеться рада голів Конфедерації вільних профспілок України, де буде надано належну оцінку останнім подіям, що сталися з благословення нинішніх владоможців. Розглядатиметься питання про підтримку Всеукраїнського страйку.

Голова Конфедерації

вільних профспілок України Михайло ВОЛИНЕЦЬ