Акція в неділю, 19 січня: Ні політичному терору!

Ініціатор(к)и Акції 19 січня – зокрема, правозахисники(ці) і журналісти(ки), й про занепокоєння щодо обмеження прав і свобод в Україні теж буде йтись.

Коли: Неділя, 19 січня о 16.00

 

Де: Михайлівська площа

Акція пам’яті жертв політичного терору

 

журналістки Анастасії Бабурової та правозахисника Станіслава Маркелова.

190114ActionKyiv

19 січня 2009 року російські неонацисти, пов’язані з ультраправою прокремлівською організацією «Русский образ», вбили журналістку Анастасію Бабурову і правозахисника Станіслава Маркелова, борців з ксенофобією та дискримінацією. Відтоді дата набула міжнародного значення.

Уже вп’яте в цей день у Києві відбудеться меморіальна акція. Захід проходитиме без жодної організаційної символіки і прапорів. Приходьте зі свічками!

19 січня, це не лише сумна нагода висловити солідарність з російськими демократами й правозахисниками. Авторитарна влада та активізація ультраправих політичних сил, об’єднаних з вуличними неонацистами, зростання ксенофобі авторитаризму та зухвалі прояви політичного терору – це те, що наближує розвиток подій в Україні до російського сценарію.

Особливе занепокоєння викликають події останніх місяців: розгін мирних демонстрацій та репресії проти їх учасників, насильство одних учасників протестів над іншими (напади ультраправих на правозахисників та незалежних профспілковців), спроби ультраправих політиків використати протест у своїх партійних інтересах.

 

Тому акція – спосіб засвідчити свою прихильність демократичним, антиавторитарним, гуманістичним та антифашистським поглядам та ствердити їх в українському суспільстві.

Пам’ятати – означає боротися! Солідарність замість насильства!

Контакти: 19.january.ukraine@gmail.com