Активісти Євромайдану свідомо нівелюють статуси працівника ЗМІ та народного депутата України. Заява ІА «Поряд з вами»

Активісти Євромайдану свідомо нівелюють статус працівника ЗМІ та народного депутата України. Заява ІА «Поряд з вами»

На Євромайдані, який триває у серці Києва вже більше 45 днів і пройшов етапи найбільшого загострення – побиття студентів тридцятого листопада, журналістів першого та спробу разгону у ніч на одинадцяте грудня, напрацювалися певні позначки, серед яких особливо яскравими є лимонного кольору жилетка народного депутата та жовтогаряча – журналістська. Ці жилети мають на спині написи “Народний депутат України” та “ПРЕСА” відповідно і використовуються журналістами та народними депутатами для позначення своєї професійної належності і статусу під час акцій.

zatrymannya1Але останнім часом на Євромайдані помічені люди, які носять жовті жилети “Народний народ України” та помаранчеві “ПРЕСА” з ідентичними оригінальним розмірами шрифтів. Є відео, на яких люди, вдягнені у вищевказані (як помаранчеві, так і жовті) жилети, беруть участь в активних діях на території Євромайдану, тобто, є активістами.

Поява цих жилетів не може не насторожувати – бо їхнє використання активістами може дати підстави силовикам не звертати увагу на гарантовану законом професійну недоторканність працівників ЗМІ, а також звинуватити журналістів у порушенні норм професійної етики. Zatrymannya2А народних депутатів просто “не помічатимуть” серед активістів у схожих жилетах, позбавивши їх можливості захищати людей.

Ми вимагаємо від Оргкомітету Євромайдану припинити практику нівелювання позначок – припинити використання активістами Євромайдану, які не є працівниками ЗМІ або народними депутатами, жилетів “Преса” та “Народний народ України”.

Редколегія
ІА “Поряд з вами”

Джерело

1 Comment

Comments are closed.