Заява Руху “Ми – європейці” з приводу перемовин лідерів опозиції з президентом Януковичем 25 січня 2014 року.

Рух «Ми-європейці» вітає продовження переговорів між українськими політиками, які вкрай необхідні для розв’язання кризи в країні. Наполягаємо, що саме діалог, а не конфронтація, є шляхом до збереження людських життів, цілісності країни, порозуміння та економічного зростання.

Водночас нагадуємо обом сторонам переговорів, що українці вийшли на Майдан не для зміни облич у владі, а через брутальне порушення їх прав з боку держави. За два місяці протестів не лише не було покарано жодного відповідального за незаконне застосування насильства, а й було продовжено наступ на права громадян. Ми переконані, що без належного покарання винних, припинення переслідування невинуватих та скасування нелегітимних законів, прийнятих 16 січня, розв’язання конфлікту неможливе.

Ми розуміємо, що з огляду на економічну ситуацію, в якій опинилася країна, створення перехідного уряду є дуже важливим. Разом з тим, без гарантій безпеки громадян, які може надати лише повноцінна реформа правоохоронних органів та судової системи, конфлікт між державою та громадянами навряд чи можна вважати вичерпаним.

Також ми нагадуємо всім сторонам, що позачергові вибори є європейською нормою на шляху вирішення політичної кризи. Але вибори треба проводити на основі норм Конституції 2004 року та нового виборчого законодавства. Які зроблять неможливим надмірну концентрацію влади в одних руках.

Громадський рух “Ми – європейці”

http://ukraine-europe.eu/zayava-my-europeytsy-peremovyny-25sichnya.html

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair